Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 1    

A password will be emailed to you.

BMH-Day8-311.ARW
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Látlak

2018.10.11. (I Still See You) A tizenhat éves Ronnie Calder (Bella Thorne) minden nap az édesapjával reggelizik – egész pontosan az édesapja „maradványával”, vagyis amolyan kísértetével. A férfi ugyanis több millió másik, Amerika középnyugati részén élő emberrel együtt tíz évvel korábban meghalt, amikor egy szigorúan titkos kormányzati laborkísérlet katasztrófával zárult. Miután egy ismeretlen kísértet zaklatni kezdi Ronnie-t – ráadásul olyan, látható hatást gyakorol a fizikai világra, amilyenre elvileg nem is lenne képes –, a lány egy megbízható tanárjától, Mr. Bittnertől (Dermot Mulroney) kér segítséget és tanácsot. Mivel azonban nem elégíti ki a férfi magyarázata, Ronnie összeáll egy osztálytársával, Kirkkel (Richard Harmon), a rejtélyes múltú, magányos farkassal, hogy kiderítse, mit akarhat tőle a kísértet. Válaszokat keresve elutaznak a chicagói laborbaleset helyszínére, ahol szemtanúi lesznek, amint néhány kísértet újrajátszik egy vérfagyasztó gyilkosságot. Ronnie-ék aztán friss felismerések birtokában visszatérnek a lány fagyos külvárosi házába, hogy szembeszálljanak a meggyötört gyilkossal, aki Ronnie életére tör.

KRITIKA

Láttalak. Már sokszor.

Villányi Dániel

BMH-Day8-311.ARWA Látlak című “csoda” sok tekintetben mutat hasonlóságot a nyár végén hazai mozikba érkezett Sötét elmékkel. Mindkettő a nagyon durván kifulladóban lévő young adult-divathullámról próbál egy kétségbeesett, végső próbálkozással még egy utolsó bőrt lehúzni, a zsánernek megfelelően természetesen mindkettő kvázi sikerregényből készült, és mindkettő olyan csúfos kudarcot vall, hogy szinte nyom nélkül fog eltűnni a mozis emlékezetből (a Látlak például kapásból limitáltan kerül a mozikba Amerikában, a gyártó Lionsgate érezhetően már inkább a házimozis megjelenésére gyúr).
Még az is stimmel, hogy mindkét filmben igazából a lehetőség is meglett volna valami jóra, mert egy érdekes alapötletből indulnak. A Látlak egy olyan világban játszódik, ahol egy katasztrófa következtében tíz évvel korábban eltűnt az emberiség nagy része, valamiféle szellemük-maradványuk viszont időről időre feltűnik, ha kapcsolatba nem is lehet lépni velük. A film főhősnője (Bella Thorne egy szörnyű fekete parókában) persze találkozik egy olyannal, akivel mégis, majd nyomozásba kezd, és hát ki más oldaná meg a világ nagy rejtélyeit, mint egy kertvárosi, különös kamaszcsaj, persze csupa helyes (és ANNYIRA KÜLÖNLEGES) fiúval, tanárral, szellemmel körülvéve, akik között választani is oly nehéz? Igen, az érdekes alapötletből itt is nyálas melodráma és kiszámítható akciózás lesz, logikátlan fordulatok egész tömkelegével, hiteltelen karakterek garmadájával és olyan kivitelezéssel, amiből erősen úgy tűnik, hogy a filmipari szakmunkások is rohadtul unják már a young adult filmeket. Akkor mi mit szóljunk?

voxmeter040

98 perc, amerikai

Látlak, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 10 October 2018

Szólj hozzá!