Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 3    

A password will be emailed to you.

kölcsönlakás01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)

Kölcsönlakás

2019.02.14. Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és Henrik (Klem Viktor). Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, – hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő. De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom… A miniszter félrelép írójának színdarabjából vérbő, tarka és nagyon mulatságos vígjáték született – kiváló színészek segítségével.

KRITIKA

Majdnem mindenki félrelép, avagy a magyar vígjáték legkínosabb időszaka köszön vissza Dobó Kata első rendezésében. S nem köszönjük meg neki, hogy visszaköszön.

Kovács Gellért

kölcsönlakás01Azt azért mindenképpen szeretném megjegyezni, hogy többek között A miniszter félrelép szerzőjeként is nagy becsben tartott Ray Cooney szelleme ugyan csak alig felismerhetően van jelen, s hirtelen alig tudnék valamit mondani, ami elviselhető ebben a 98 percben, de legalább Seregi László operatőri munkája menti a menthetőt. Amiből – mármint menthető dolgokból – sajnos tényleg nem sok akad.
Van egy lakás, amiben sokan szeretnének nagyjából ugyanakkor szexelni. Ez az alaphelyzet még lehetne vicces is, ám ebben az előadásban mégsem az – olyannyira nem, hogy hiába igyekszik Balla Eszter, Haumann Máté, Klem Viktor, Martinovics Dorina, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, s még valahány név a naptárban, ha létezne egy működésképtelen és/vagy rosszul időzített poénokat számláló műszer, alighanem félúton kiakadna, s csörögve-zörögve robbanna szét a szövegeiket hősiesen daráló színészek kezeiben. Dacára a sikeres színdarabnak, amelyből a forgatókönyv készült, a Kölcsönlakás helyzetkomikumos megoldásai legalább annyira élettelenek és ritmustalanok, mint a rossz emlékű Bruhaha című tévéműsor (igen, az, amelyikben Mikó István műfület és kapafogakat hordott) bármelyik véletlenszerűen kiválasztott jelenete, s hiába próbál meg a film kicsit Valami Amerika is lenni, s hiába érezhető egyébként a rendezői lelkesedés, félő, hogy a befogadói oldalon az általános feszengés lesz a leggyakoribb vendég.
A végefőcím alatt látható videoklipre pedig aztán már tényleg nehéz lehet bármiféle elfogadható mentséget találni.

voxmeter035

90 perc, magyar

Kölcsönlakás, 1.0 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 13 February 2019

Szólj hozzá!