Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 12    

A password will be emailed to you.

overdrive01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)

Kipörgetve

2017.07.06. (Overdrive) Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett (Scott Eastwood és Freddie Thorp) testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak. Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől. Ám egy váratlan baki folytán a nyerő párost tetten érik.  A feldühödött tulajdonos, Jacomo Morier (Simon Abkarian) ráveszi a srácokat, fújják meg ősellensége legnagyobb becsben tartott trófeáját, egy 1962-es Ferrari 250 GTO-t, különben az életükkel kell fizetniük a ballépésük miatt.  A Foster tesók, akik már járatosak a balhés ügyekben, egy olyan tuti tervet eszelnek ki, amivel nem csak a menő járgányt szerezhetik meg, de a francia gengszternek is keresztbe tehetnek.

KRITIKA

Halálos iramban light a francia tengerparton.

Villányi Dániel

overdrive01A rokonságot a Halálos iramban-szériával az is jól mutatja, hogy annak második (tán leggyengébb) filmjének írói jegyzik a Kipörgetvét is, ami szintén autós száguldozásról, törvényen kívüli kalandokról, vagánynak szánt dumákról és persze a családról szándékozik szólni. Csak épp itt két tesó áll a sztori középpontjában, akik szuperdrága autóritkaságok ellopásából élnek, ám egyszer olyasvalakitől nyúlnak le egy gyönyörű Bugattit, akitől nagyon nem kéne, ettől kezdve pedig harapófogóba kerülnek a rivális gengszterfőnökök között Marseille-ben, olyan akciókra kényszerítve, amihez a legkevésbé sem fűlik a foguk.
A Kipörgetvében három dolgot jó nézni. A tényleg csodás régi kocsikat — mondjuk, amikor versenyeztetik őket a legmodernebb autókkal, az enyhén szólva nevetséges. Scott Eastwoodot, aki egyre megdöbbentőbb módon hasonlít a faterjára — és itt nincs is más feladata, mint hogy kemény és menő legyen (meg szerelmes). Továbbá Ana de Armast (Haverok fegyverben, Kopp-kopp), akiből valószínűleg nagyon nagy sztár lesz rövidesen, annyira bájos, természetes és szexi egyszerre — kár, hogy szerepet ezúttal elfelejtettek írni neki. Mint ahogy egy épkézláb cselekmény sem jött össze: a teljesen indokolatlan epizódok és mellékfigurák, valamint a végén egymás hegyére hányt „óriási fordulatok” szétzilálják egy tisztességes B-film esélyét is, és fájóan nélkülöznek bármiféle izgalmat. Az sem segít persze, hogy a rendezés még iparos munkának is középszerű, ez pedig autósüldözések vonatkozásában, pláne néhány héttel a Nyomd, bébi nyomd után nagyon nem elég.

voxmeter050

96 perc, francia-amerikai

Kipörgetve, 2.0 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 05 July 2017

Szólj hozzá!