Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 10    

A password will be emailed to you.

TO DO LIST
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kamatylista

2013.08.29. (The To Do List) 1993-at írunk, Brandy Klark (Aubrey Plaza) egyetemre készül. A bökkenő csak az, hogy ő nem igazán az a sokat tapasztalt típusú diák, akinek esélye lehet bármiféle népszerűségre a campuson. A stréberlétet levetkőzve Brandy összeállít egy listát azokról a dolgokról, melyeket kihagyott a gimis időszak alatt, és amelyek kipipálásával már teljesen felkészülten várhatná az egyetem falai közti izgalmas életet. A lista elkészül, ám a lány rájön, túl nagy fába vágta a fejszéjét, ezért segítségül hívja két legjobb barátját, valamint nővérét és kissé kiégett főnökét is, hogy lássák őt el megfelelő tanácsokkal. Ám Brandy még a hozzá legközelebb állók féltő irányítása mellett sem képes előre látni bizonyos dolgokat: például, hogy az érzelmeket nem könnyű a lista margóján tartani.


KRITIKA

Ha egy színész szart eszik a filmjében, akkor könnyen lehet, hogy ennek nemcsak a film sikere látja kárát, hanem a színész karrierje is. Aubrey Plaza esetében reméljük csak az előbbi lesz a helyzet.

Tóth Csaba

Annyira szerettem volna szeretni a Kamatylista című filmet. Teli van jópofa, leginkább amerikai független filmekből ismert, tehetséges színészekkel, aranyos az alapszituációja (egy nyár alatt kipróbálni mindent a szexből, mielőtt elkezdődne a fősuli), imádnivaló a soundtrackje (’90-es évek retro), ráadásul megvan az a tinifilmes bája/hangulata is, amiért az olyan mozikat, mint a Cool túra vagy az Amerikai pite minden blődségük ellenére máig szeretni lehet. Csakhogy valami itt nagyon hiányzott az alkotókból: a jó ízlés. Azért ahhoz már igazi antitálentum kell, hogy a gusztustalankodó poénoknál mindig egy fokkal tovább mutassák az undorító dolgokat (egy összehányt wc, egy vízben úszó szardarab, szájból kicsurgó sperma, ondó a kézen…), mint ahogy az indokolt és érthető volna, ráadásul a számtalan próbálkozás ellenére szinte sosem sikerül megfelelően időzíteni a poénokat. Ráadásul egy ilyen ízlésficamos komédiánál szükségtelen módon a film vége felé amolyan kötelező jelleggel mondatják fel a főszereplőnővel a szex és szerelem kapcsolatáról levonható általános iskolai szintű tanulságokat, ami aztán végképp több a soknál. Azzal az infóval meg végképp nem tudtam mit kezdeni, hogy ezt a végletekig eltúlzott és közönséget mozit egy nő írta és rendezte.

104 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 28 August 2013

Szólj hozzá!