Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 12    

A password will be emailed to you.

johnnyenglish01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Johnny English újratöltve

2011.09.15. (Johnny English Reborn) Rowan Atkinson visszatér a félelmet és veszélyt nem ismerő, botcsinálta titkos ügynök szerepében. Ebben az új kalandban Őfelsége titkos szolgája egy csapat merénylővel száll szembe, mielőtt azok egy gyilkossággal világméretű káoszt okoznak. Amióta az MI7 csúcskémje eltűnt a balfenéken, sajátos képességeit Ázsia egy távoli zugában kamatoztatja. Ám amikor felettesei tudomást szereznek egy kínai vezető ellen tervezett merényletről, elő kell keríteniük a totálisan különc ügynököt. Most, hogy a világnak ismét szüksége van rá, Johnny English megint akcióba lendül. A legújabb szuperkütyüket veti latba, hogy leleplezze az összeesküvést, melynek szálai elérik a KGB-t, a CIA-t, sőt, még az MI7-t is. Már csak pár nap van hátra az államfők konferenciájáig, és van egy ember, aki minden trükköt bevet, hogy megóvjon mindannyiunkat. Mert Johnny Englishnél még a katasztrófa is számba jöhet, de a kudarc semmiképpen.

KRITIKA

Mihez kezdjen az ember egy olyan vígjátékkal, melynek nézése közben időnként könnyesre neveti magát, időnként pedig a friss tömést is kiszívja a jobb felső hármasából?

Szöllőskei Gábor

A legbénább brit titkos ügynök második küldetése ugyanis nagyjából ilyen mókát ígér. Rowan Atkinson, mint az köztudott, főként mozgáskultúrájából merítette poéntárát, Mr. Bean karaktere pedig jócskán kiaknázta már az ebből adódó fricskaözönt. Szükség volt hát Johnny English-re, aki a megszokott fizikai csetlés-botlás mellett verbálisan is működésre próbálja bírni rekeszizmainkat. A jól sikerült 2003-as nyitóepizód után J.E. ismét szmokingot húz, hogy leszámoljon egy merényletekben utazó bérgyilkos-szervezettel.
Az ambivalencia sosem látott méreteket ölt a Johnny English újratöltvében. Nagyjából olyan érzésem volt, mintha egy jó és egy rossz forgatókönyvírója lett volna a filmnek. Az egyik gondoskodott a valóban szellemes poénokról, a másik a kínosakról. Az egyik vetette papírra a film működő akciójeleneteit, a másik a felesleges, pofára esős gegeket. Ez a kettősség végigkíséri Johnny-t is a filmben, aki az egyik pillanatban profi (okos, tud küzdeni stb), a másikban pedig a jól megszokott lúzer (elesik, hülyeségeket beszél stb). Mindezzel együtt (és szerencsére) talán egy leheletnyivel a pozitív irányba leng ki a mérleg, ez pedig természetesen Atkinson érdeme, akinek ennyi év után már nem kell sokat tennie ahhoz, hogy önkéntelen mosolyt varázsoljon ábrázatunkra.

101 perc, amerikai-francia-brit

Johnny English újratöltve, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 14 September 2011

Szólj hozzá!