Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 4    

A password will be emailed to you.

johnnyenglishstrikesagain
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (4 votes cast)

Johnny English újra lecsap

2018.09.20. (Johnny English Strikes Again) 2018-ban az ikonikus komikus, Rowan Atkinson visszatér a véletlenül szupermenő titkos ügynök, Johnny English szerepében. Egy kibertámadás leleplezi az összes aktív angol beépített ügynököt, és az akció kiagyalója további pusztítással fenyegeti a világot. A titkosszolgálat most csak egy emberben bízhat – Johnny Englishben. A jelenleg leszerelt, és egy kis előkészítő iskolában tanító Englisht újra szolgálatba hívják, hogy találja meg a ravasz hackert, és ugorjon fejest az akcióba. Ám ahhoz, hogy a küldetés sikerrel járjon, hősünknek minden képességét latba kell vetnie – és nincs neki túl sok –, mivel itt a múlt analóg módszereinek kell szembeszállniuk a jövő digitális technológiájával…

KRITIKA

És nagyon, nagyon, nagyon, nagyon fáj, ahogy lecsap.

Kovács Gellért

johnnyenglishstrikesagainÍgy múlik el Rowan Atkinson dicsősége: grimaszokkal, fantáziátlan poénokkal. S az sem lett volna túlzás, ha a poénokat idézőjelbe teszem, hiszen a nagyarcú brit szuperbéna ügynök harmadik jelenése szinte csak úgy élvezhető valamennyire, ha a néző a saját elvárásait is akkora idézőjelbe teszi, mint amekkora mondjuk a Big Ben.
A Johnny English-franchise sosem volt a zseniális brit komikus legerősebb dobása, de az egyenesen elkeserítő, hogy mindegyik rész jóval gyengébb az előzőnél – mintha maga Atkinson sem hinne ebben a felfuvalkodott hólyagban, aki most épp a kiberterrorizmus ellenében vet be mindent, amit tud. És hát jól tudjuk, hogy nem tud semmit.
Ami persze még vicces is lehetne, de mivel a film legnagyobb részében Atkinson kicsit sem szellemesen szerencsétlenkedik, hiába az úgynevezett igyekezet, vagy épp a lehetetlen körülmények között is kedves Emma Thompson vagy Olga Kurylenko, sőt, még az sem segít túl sokat az összképen, hogy a történet problematikája szeretne nagyon is aktuális lenni. A Johnny English újra lecsap elkeserítően felesleges folytatás, amelyben ugyan a szép autók gyorsak, de sajnos nem annyira, hogy beálljanak a moziterem elé, hogy még a film befejezése előtt elszállíthassák azokat, akiket teljesen lebénít Atkinson sokszor bizony kritikán aluli ripacskodása.

voxmeter040

88 perc, brit-francia-amerikai

 

Johnny English újra lecsap, 3.0 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 19 September 2018

Szólj hozzá!