Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 5    

A password will be emailed to you.

johnwick01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)

John Wick: 3. felvonás – Parabellum

2019.05.16. (John Wick: Chapter 3 – Parabellum) John Wick (Keanu Reeves), a rémkirály, a rettegett bérgyilkos még sosem volt ennyire szorult helyzetben. A világ összes gyilkosa őt akarja, méghozzá holtan. A befolyásos nemzetközi bérgyilkos szervezet, a Felső Kör ki akarja iktatni, mivel megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál szálloda területén gyilkolt. És ha mindez nem lenne elég, a sebesült Wickre 14 millió dolláros vérdíjat is kitűztek. A magányos harcos a hotel igazgatójától egy órányi előnyt kap. Ám, ha a száműzött státusza életbe lép, egyetlen ember sem lesz a városban, akitől segítségre számíthat. Wick békét akar. A legenda utolsó esélye, egykori bajtársa, a dögös bérgyilkos, Sofia (Halle Berry). A nő támogatásával a profi gyilkos egy mindent elsöprő véres háborúra készül… Az alkotók még kreatívabb, még látványosabb harcművészeti jelenetekkel rukkolnak elő a John Wick-sorozat legújabb, legvadabb részében. Keanu Reeves ezúttal is nagyon kemény és stílusos akciókkal lepi meg a filmrajongókat. A kultikus John Wick-sorozat 3. felvonásában Keanu Reeves olyan sztárokkal az oldalán akciózik, mint Halle Berry, Laurence Fishburne, és Anjelica Huston. A rendezői székben az előző nagysikerű akciófilmekhez hasonlóan most is – az egykori kaszkadőr koordinátor – Chad Stahelski foglal helyet. John Wick, az ikonikus bérgyilkos 2014-es bemutatkozása óta töretlen népszerűségnek örvend: a legenda sztorijából azóta képregényt írtak, a rémkirály videójátékokban köszön vissza, és már egy TV-sorozat is szerepel az alkotók tervei között, a The Continental címmel.

KRITIKA

- Jó a történet? – Milyen történet?

Oblath Ádám

johnwick01John Wick szabályt szegett, és kegyvesztetté vált, a fejére pedig egy igen szép vérdíj került. Így mindenki, akinek bármi köze van a bérgyilkosok világához, rá vadászik. A jelentkezőkből pedig elég sok van, hiszen ebben az univerzumban, aki nem bérgyilkolásból él, az hobbiból csinálja. Ráadásul a helyzetet bonyolítja, hogy kiközösítése hozadékaként az is büntetésre számíthat, aki a legapróbb segítséget is nyújtani merészeli neki.
Az írók nagyon egyszerű sablont követnek: ha a hős elakad, előszednek valakit a múltjából, aki tartozik neki, és irányba állítja. A forgatókönyv ezt alapul véve kényelmesen, sőt, már-már lustán dobálja a főhőst egyik véres helyzetből a másikba. De milyen fasza kis helyzetekbe! Az akciójeleneteket öröm nézni! A forgatókönyv igyekszik befoltozni a megalkotott világon lévő logikai réseket, amelyek néhol súrolják a paródia határát, de furcsa módon ez jó tesz az összképnek. A történet középtájt egy kissé leül, de ez lehetőséget ad a nézőnek arra, hogy szusszanjon kicsit. John Wick szerethető figura. És nem csak azért, mert menő, és szereti a kutyáját, hanem azért, mert bizony kell neki bőven segítség és szerencse, hogy ne hagyja ott a fogát egy-egy szituációban, és ez az ő legemberibb oldala. A franchise tartja a szintet, és bár az új karakterek nem döntögetnek mélységi rekordokat, mégis bizonyítják, hogy van potenciál ebben az univerzumban. Nemsokára érkezik a Continental hotelláncra épülő sorozat, valamint a jelen alkotás is megágyazott egy esetleges negyedik résznek. Keanu Reeves már jelezte, hogy amíg a nézők vevők rá, addig ő szívesen csinálja. Még vevők vagyunk rá, csak a szint maradjon!

voxmeter070

A John Wick: 3. felvonás – Parabellum a Magyar Filmadatbázisban!

130 perc, amerikai

John Wick: 3. felvonás - Parabellum, 3.7 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 15 May 2019

Szólj hozzá!