Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 6    

A password will be emailed to you.

izlesszerintfuszerezve01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ízlés szerint fűszerezve

2018.08.02. (Quanto basta) Arturónak, a sikeres séfnek ismétlődő dühkitörései miatt közösségi szolgálatot kell teljesítenie: egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó segítő csoport tagjait kell megtanítania a főzés rejtelmeire. A húszéves Guido különleges tehetséget mutat az ízek és fűszerek iránt. Arturo magával viszi a fiút egy szakácsversenyre: a gyönyörű tájakon át vezető toscanai út során lassan kibontakozó különleges barátság gyökeresen megváltoztatja Arturo hozzáállását az életéhez…

KRITIKA

Kedves, szentimentális (túl kedves, túl szentimentális) nyári tanmese a hirtelen haragú, börtönviselt séfről, akinek egy Asperger-szindrómás tanítvány hozza el a lelki békét.

Kovács Gellért

izlesszerintfuszerezve01Arturo nagy hülyeséget csinált, pedig szakmája egyik legkiválóbbja. S hogy Arturo ne csináljon több hülyeséget, vagyis ne verekedjen, ha épp képtelen magán uralkodni, Francesco Falaschi olyan helyzetbe hozza őt filmjében, amelynek csak az lehet a vége, hogy Arturo aztán már nem csak uralkodni tud magán, de révbe is ér az élete. És lesz neki egy barátja is, a fiatal Guido (Luigi Fedele), akivel eleinte nehezen jön ki a szigorú szakács, de a srác jelentős tehetség a sütés-főzésben, s akiről Arturo sosem gondolta, hogy közel kerülhet hozzá.
Szép történet, az is akar lenni tiszta erőből, sőt, igazából más sem szeretne lenni az Ízlés szerint fűszerezve, csak egy könnyed délutáni (jócskán túlcukrozott, ha már a fűszerezésnél tartunk) tévéfilmecske, amelyben egyébként még így is meggyőző alakítást nyújt Vinicio Marchioni. Sármos ember, ami ahhoz mindenképpen elég, hogy ezt a sematikus karaktert is vonzóvá tudja varázsolni. Másra azonban ő sem lehet képes, hiszen az önmagában még nem elég egy megható vígjátékhoz, ha sokszor elmondjuk és mutatjuk, hogy az aspergeresekhez sok türelem és szeretet kell. Ez fontos üzenet, de így megírva és eljátszva (a szánkba rágva) meglehetősen kevés egy jó filmhez. Maximum arra jó, hogy ne érezzük haszontalannak.

voxmeter050

92 perc, brazil-olasz

Reviewed by Echte on 01 August 2018

Szólj hozzá!