Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 8    

A password will be emailed to you.

howtotrainyourdragonthehiddenworld01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

Így neveld a sárkányodat 3

2019.02.21. (How to Train Your Dragon: The Hidden World) A DreamWorks Animation bemutatja a filmtörténet egyik legnépszerűbb animációs sorozatának várva várt következő részét. Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát…

KRITIKA

Így neveljük egymást.

Arányi Zsuzsanna

howtotrainyourdragonthehiddenworld01Az Így neveld a sárkányodat-széria záró fejezete egy évvel a második rész után játszódik: Hablaty igyekszik a falu vezetőjeként helytállni, és közben minél több sárkányt megmenteni. Csakhogy a kedvesen hibbant sziget igen kicsike is, így a helyzet kezd a szokásosnál is kaotikusabbá válni. Fogatlan a tűzokádók alfájaként magabiztosabb vezér, de aztán felbukkan egy női Éjfúria, azaz Fényfúria, és onnantól kezdve kedvenc kutya-macska ötvözetünk is osztozik legjobb barátja dezorientáltságán. Amikor egy új fenyegetés üti fel a fejét, a komplett vikingsziget felkerekedik, hogy megtalálják a sárkányok titkos világát.
A DreamWorks több szempontból is komoly önuralomról tett tanúbizonyságot; egyrészt ígéretük szerint ezzel véget érnek tündéri párosunk nagyvásznas kalandjai, nem húznak le róluk több bőrt, másrészt nem alkalmazták a folytatásoknál gyakori “mindenből többet, nagyobbat, hangosabbat, látványosabbat” elvét. Az Így neveld a sárkányodat 3 „csak” továbbra is mind történetében, mind látványvilágában gyönyörű. A mellékkarakterek kicsit háttérbe szorultak a harmadik etapra, és a főellenségnél is láttunk már összetettebbet és karizmatikusabbat, de a tájak lenyűgözően animáltak, az akciójelenetek izgalmasan koreografáltak, a zene magával ragadó, az érzelmes jelenetek pedig könnyfacsarók. A humoros momentumok a visszatérő poénforrások mellett (mint a tulok ikerpár, Fafej és Kőfej marakodása) főként Fogatlan udvarlásához köthetők, aki számos fajtól kölcsönöz csábfogásokat, és persze hihetetlenül vicces. Méltó lezárása ez az Így neveld a sárkányodat-trilógiának, amely nagyívű, érett felnövéstörténet és szemkápráztató, szívmelengető mese az igaz barátságról.

voxmeter085

104 perc, amerikai

Így neveld a sárkányodat 3, 4.3 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 20 February 2019

Szólj hozzá!