Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 12    

A password will be emailed to you.

badtimesattheelroyale01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)

Húzós éjszaka az El Royale-ban

2018.10.11. (Bad Times at the El Royale) Hét, titkokkal terhelt idegen találkozik a kaliforniai Tahoe-tó mellett az El Royale-ban, egy sötét múltú, lelakott hotelben. Egy végzetes éjszaka folyamán mindenkinek jut egy utolsó esély a megváltására… mielőtt végleg elszabadul a pokol.

KRITIKA

Drew Goddard 2012-ben nagyot gurított a Ház az erdő mélyén című horrorvígjátékkal, amiért a kritikusok és a nézők is odáig voltak. A Húzós éjszaka az El Royale-ban még izgalmasabbnak tűnt, mint a debütáló rendezés, hogy aztán kiderüljön: csak egy nagyon-nagyon tehetséges ember vágta az előzetesét.

Arányi Zsuzsanna

badtimesattheelroyale01A film úgy kezdődik, mint valami klasszikus vicc: egy simulékony modorú porszívóügynök (Jon Hamm), egy  leharcolt pap (Jeff Bridges), egy fekete énekesnő (Cynthia Erivo) és egy szexi hippi lány (Dakota Johnson) találkoznak egy hotel recepcióján. A szóban forgó hely a Nevada és Kalifornia szó szerinti határvonalára épült egykor dicső, mára fényét fesztett El Royale szálló, amiről nagyon gyorsan kiderül, hogy tökéletesen illik az új bejelentkezőkhöz: múltja (sötét) titkokat rejt. A remek alapötletből és az ambiciózus vállalásból – fejezetekre tagolt, dialóg- és színészi játék központú, idősíkokkal játszó, politikai és társadalmi kikacsintással bíró mozi – sajnos csak egy közepes film lett. A közel két és fél órás játékidőt nem sikerül érdemben megtölteni, nem teremtődik izgalmas atmoszféra, mert a párbeszédek rendre kétszer olyan hosszúak, mint lenniük kéne, a karakterek csak folyamatos ígéretek, valójában nem bomlanak ki a film végére sem igazán. A történet lustán fatalista, sok a logikátlanság, a nagy finálé pedig erőtlen, így a végén kicsit az az érzésünk, mintha még mindig a recepción toporognánk a szereplőinkkel, és nem is kezdődött volna el a film soha. Ami kárpótol valamelyest, az a színészek pazar játéka és egy-két jelenet tényleg remek komponálása. Igazán nem lehet haragudni az El Royale-ra, csak szomorkodni, hogy egy be nem váltott ígéret maradt.

voxmeter060

141 perc, amerikai

Húzós éjszaka az El Royale-ban, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 10 October 2018

Szólj hozzá!