Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 2    

A password will be emailed to you.

6L1A0752.CR2
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Horror Park

2018.09.27. (Hell Fest) gy maszkos sorozatgyilkos saját játszóteret csinál egy horror tematikájú vidámparkból: terrorizálni kezd egy baráti társaságot, míg a többi vendég azt hiszi, ez az egész csak a műsor része. A főiskolás Natalie (Forsyth) meglátogatja gyerekkori legjobb barátnőjét, Brooke-ot (Edwards) és szobatársát, Taylort (Taylor-Klaus). A lányok az év bármely másik napján valószínűleg bulizni vagy iszogatni mennének a pasijukkal, de most Helloween van, vagyis a többséghez hasonlóan ők is a Horror Parkba tartanak – az országot járó, rémisztő játékokat felvonultató vurstli ugyanis nemrég érkezett meg a városba. Minden évben több ezren látogatnak el a Horror Parkba, hogy részt vegyenek a hátborzongató attrakciók karneválján. Ám egyvalaki számára a Horror Park nem vidámpark, hanem vadászmező. Lehetőség arra, hogy nyílt színen lecsapjon a szájtátva közlekedő emberekre, akiket túlságosan is leköt a szörnyű szórakozás ahhoz, hogy felfigyeljenek a szemük előtt lejátszódó borzalmakra. Miközben a holttestek száma és a közönség rettegéssel vegyes izgatottsága egyre csak nő, a maszkos gyilkos célba veszi Natalie-t, Brooke-ot, Taylort és pasijaikat, akik mindent megtesznek, hogy valahogy túléljék az éjszakát.

KRITIKA

Kezdjük azzal, hogy a díszlettervezőnek simán kijárna ezért egy Oscar-jelölés.

Tóth Csaba

6L1A0752.CR2Elkoptatott közhely, de ebben a filmben a díszlet valóban önálló karakter, sőt, azt sem túlzás állítani, hogy sokkal izgalmasabb és színesebb karakter, mint azok a szereplők, akik szaladgálnak benne. Persze ez itt nem olyan óriási hiba, hiszen a slasherhorrorok egyik védjegye, hogy többnyire sablonos egyetemistakorú figurákat gyilkolásznak benne, és maximum a final girl az, aki kicsit kiemelkedik a mezőnyből.
Emlékeztek még a Sikoly 2 nyitányára? Arra, amiben egy csomó sikolymaszkos csávó együtt nézi a moziban a legújabb Döfés-filmet, és mivel mindenki gyilkosnak öltözött, senki sem veszi észre, hogy egy valódi gyilkos is szaladgál köztük, ráadásul magát a gyilkosságot is csak a performansz részének nézik. Nos, ami a Sikoly 2-ben egyetlen, jól megcsinált nagyjelenet volt, az a Horror Parkban egy teljes filmmé nőtte ki magát. Ragyogó ötlet: egy rémisztgetésre épülő horrortémájú kalandparkban miért is tűnne fel valakinek egy valódi gyilkos? A film fő szála abszolút tipikus slasher, amiben egy maszkos sorozatgyilkos válogatott eszközökkel teszi el láb alól a srácokat/lányokat, viszont az áldozatok köré felhúzott horror vidámpark abszolút egyedi atmoszférájú, fantáziadús, paráztató és csodás helyszín, amit bőven kihasznál Gregory Plotkin (Parajelenségek – Szellemdimenzió) rendező, szépen az átlag fölé lőve ezzel a filmet. Ugye lesz második rész?

voxmeter070

83 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 26 September 2018

Szólj hozzá!