Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 8    

A password will be emailed to you.

holmesandwatson01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Holmes és Watson

2018.12.27. (Holmes & Watson) Sherlock Holmes, a világ első magándetektívje mindig olyan furcsa volt, hogy az már vicces. Will Ferrell szerencsére nem tiszteli a tekintélyt – egy Saturday Night Live szkeccsben már bebizonyította, hogy milyen volna Holmes, ha ő játszaná. A jelenet hatalmas népszerűségre tett szert, ezért láttak neki az alkotók, hogy néhány kiváló segítőtárs bevonásával (köztük Ralph Fiennes a detektív ősellensége, dr. Moriarty, és Hugh Laurie Holmes okosabb bátyja szerepében) elkészítsék minden Holmes-filmek ősanyját, a paródiák paródiáját… Az örök klasszikus Trópusi vihar valamint a Men in Black 3 és a Madagaszkár 2. írója rendezte a filmet, amely két fantasztikus komikus segítségével bebizonyítja, hogy a nagy detektív legalább olyan vicces, mint zseniális.

KRITIKA

Van az a pénz, amiért jó nevű színészek égetik magukat. Legalábbis a gázsin kívül más okot nagyítóval sem találunk arra, hogy miért firkantották oda a nevüket a Holmes és Watsonba kényszerítő szerződésük aljára.

Szöllőskei Gábor

holmesandwatson01A forgatókönyv olvasatán miért gondolta bárki is, hogy ez a film működni fog? Pedig Etan Cohen nem tehetségtelen figura. Nyakig benne volt olyan kultkomédiák forgatókönyvében, mint a Hülyék paradicsoma, vagy a Trópusi vihar, bár igaz, a Keményítőkúrával elkezdte kikövezni az utat a Holmes és Watson-féle abszolút mélypontig. Pedig Will Ferrell és John C. Reilly remek páros: a Taplógázban és a Tesó-tusában is bizonyították, hogy tudásuk legjavát képesek kihozni egymásból, kulminál köztük a komikusi kémia. Pedig Ralph Fiennes, Rebecca Hall, Steve Coogan, Kelly Macdonald és Hugh Laurie is remek színészek, akik számtalan emlékezetes szerepben bizonyították már, hogy ott a helyük a brit- és az amerikai filmgyártás nagyjai közt. Pedig Sherlock Holmes karakterére a számos feldolgozás után ráfért volna egy könnyesre kacagtató paródia. Ilyen hozzávalókkal pedig csak nyerni lehet. Egy fenét! A Holmes és Watsonban semmi, de szó szerint semmi nem működik. Idétlen, humortalan, gusztustalan és kínos poénok váltakoznak az örökkévalóságnak tűnő másfél óra alatt, a cselekmény összevisszasága pedig arra enged következtetni, hogy az egész filmet ott imprózták a forgatás közben. Bár lehet, ilyen tehetségekkel valószínűleg még az is viccesebb lett volna, mint ez a szörnyszülött. Mindenki képzelje oda a 2018-as év legrosszabb filmjeit összesítő listánk élére!

voxmeter015

90 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 26 December 2018

Szólj hozzá!