Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 2    

A password will be emailed to you.

Strangers 7-5-17-6620.dng
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Hívatlanok 2: Éjjeli préda

2018.03.08. (The Strangers: Prey at Night) Egy négytagú család pár nap nyugodt kikapcsolódást remélve kibérel egy faházat egy elhagyatott kempingben. Meglepődve látják, hogy rajtuk kívül senki sincs ott. Amikor az éjszaka közepén valaki bekopogtat az ajtajukon, vérfagyasztó események veszik kezdetét. A családnak minden testi- és lelkierejét be kell vetnie, hogy túléljék a rejtélyes szadista idegenek támadásait, akiknek egyetlen céljuk, hogy kiirtsák a megfélemlített famíliát.

KRITIKA

Az idén tízéves, korrekt home invasion horrorhoz Johannes Roberts (47 méter mélyen) a nyolcvanas évek slasherjei előtt tisztelgő folytatást rendezett. Ötletnek nem volt rossz.

Kovács Gellért

Strangers 7-5-17-6620.dngA maszkos pszichopata fiatalok ezúttal egy kopottas konténeres nyaralóparkban vadásznak, s hogy tutira biztosított legyen a korszakos hangulat, autójukból – no meg a mozi hangfalaiból is – közel negyvenéves slágerek szólnak. Igen ám, csak attól még nem lesz jó egy horror, ha a pálmafa-neonokkal díszített medence mellett, a játszótérnél, vagy a lakóhelyeknél lezavart mészárlások közben Bonnie Tyler, Kim Wilde, esetleg az Air Supply szól.
A legnagyobb baj azzal van, hogy Roberts mintha nem jegyzetelt volna eleget a Sikoly egyik jeleneténél, ahol arról beszélgetnek a srácok, hogy mit tilos csinálnia egy horrorban a menekülőknek. Vagy ha éppen viccnek szánta, hogy a kiszemelt család totális hülyékből áll, hát elég nehéz rajta nevetni, hiszen a Hívatlanok 2 – Éjjeli préda nem paródiának készült. Áldozatai előre figyelmeztetik a gyilkost, hogy találtak egy pisztolyt, amivel esetleg megvédhetnék magukat, az őket üldözők szeme láttára bebújnak egy több oldalán is lyukas csatornacsőbe, vagy épp hátat fordítanak az őket késsel fenyegető gyilkosnak. És közben úgy sikongatnak, mintha azt gondolnák, hogy Jamie Lee Curtis csakis a hangerő miatt lett a műfaj királynője.
A rémisztő-ironikus nosztalgiázás menő is lehetne, de így semmiképpen sem az, hiszen Roberts filmje sokkal inkább tűnik lelkes, helyenként kétségtelenül hangulatos és eléggé beképzelt cosplaynek, mint érvényes, valóban hatásos horrornak. És nagyon hosszú. Pedig csak 85 perces.

voxmeter050

85 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 07 March 2018

Szólj hozzá!