Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 8    

A password will be emailed to you.

hellboy01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.5/5 (4 votes cast)

Hellboy

2019.04.11. (Hellboy) Közeleg az apokalipszis… Hellboy (David Harbour), a démoni jófiú hamarosan kemény fába vágja termetes jobb karját. A pokoli teremtménynek bár nagy tapasztalata van az alvilági lények kiiktatásában, – hisz évek óta a természetfeletti szörnyek ellen harcol Bruttenholm professzor (Ian McShane) irányítása alatt -, arra ő maga sem számít, hogy egy olyan brutális erővel kell megküzdenie, ami számára is érdekes fordulatot hozhat. Az ősi varázslónő, Nimue (Milla Jovovich) bosszút forral az emberiség ellen, s miközben egyesíti a boszorkányokból, alvilági szörnyekből álló vérszomjas seregét, arra is marad ideje, hogy azon ügyködjön, miként is hozhatja elő a jófej pokolfajzat legsötétebb oldalát. Vajon Hellboy beteljesíti a végzetét, és Anung Un Ramaként, a démoni fenevad képében ő maga igázza le a Földet? Vagy képes lesz szembenézni a sorsával, és belevaló szuperhősként megmenti a világot? Mike Mignola, a Hellboy képregények megalkotója, a film forgatókönyvének társírója és executive producere egy rendkívül egyedi, grandiózus, látványos filmet álmodott meg kedvenc karakterének. A rendezői székben Neil Marshall (A kilencedik légió, Trónok harca) ül, aki az eddigi Hellboy-filmektől elrugaszkodva egy még véresebb, még szórakoztatóbb, még pokolibb fantasyt hozott létre a népszerű Stranger Things sorozat rendőrfőnökével, David Harbourral a főszerepben.

KRITIKA

Ezek után még az is vissza fogja sírni Guillermo del Toro és Ron Perlman változatait, aki nem igazán volt oda értük…

Oblath Ádám

hellboy01

A történet szerint egy 1500 éves boszorkányt – akit még Arthur király győzött le, és darabolt fel – feltámasztanak, és Hellboynak, a pokolban született, de emberek által nevelt démonnak kellene megállítania. Viszont a spiné benne látja meg a megfelelő társat, így azon van, hogy Hellboy beteljesítse a végzetét a világvége előidézőjeként.
Ron Perlman és Guillermo del Toro kitartóan kampányoltak azért, hogy tető alá hozzanak egy esetleges harmadik részt. A pénzes embereket azonban nem hatotta meg a lelkesedésük, tekintve, hogy a korábbi filmek nem voltak nyereségesek. Így inkább egy rebootnak adtak zöld utat, amely közelebb áll a képregény sötétebb tónusaihoz, illetve meg tudja lovagolni a Deadpool által elindított korhatáros trendet. David Harbour (Stranger Things) jól hozza a figurát, s a többi színésszel sincs baj, vér is van dögivel, és eleresztenek néhány csúnya szót is. Mégis félrement valami: a történet. A forgatókönyv mintha nem is igyekezne összefogni a menőnek szánt, de erőtlen dumákat és a trancsírparádét, csak ide-oda dobálja a hőst egyik jelenetből a másikba, minden logika nélkül. Apropó korhatár. Én szeretem a véres, káromkodós filmeket, de a Hellboyban a brutalitás és a trágárság is öncélúak. Olyan ez a film, mint amikor egy konyhában járatlan egyén próbál meg életében először főzni. Hiába van leírva a szakácskönyvben minden, kell a rutin, és az sem árt, ha nem csempészünk a receptbe fokhagymát, ha nincs a hozzávalók között. Mert hiába szeretjük, van olyan étel, amit tönkre tud vágni.

voxmeter045

120 perc, amerikai

Hellboy, 2.5 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 10 April 2019

Szólj hozzá!