Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 1    

A password will be emailed to you.

haziurkiado01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Háziúr kiadó

2017.03.16. (Adopte un veuf) Hubert Jacquin, az egykoron megbecsült szülészorvos a magányos nyugdíjasok ingerszegény életét éli. Nemrég köszönt el munkahelyétől és szeretett felesége is a közelmúltban hunyt el. A teljes apátiából barátja, Samuel próbálja megmenteni, nem sok sikerrel. Hubert, ellenállva minden kísérletnek, inkább a Párizs belvárosában található hatalmas, négy hálószobás lakása biztonságát választja. Kedvenc pékségében is aggódva figyelik elmagányosodását, ahol végül rábeszélik, fogadjon fel egy házvezetőnőt. Csakhogy a házvezetőnő helyett egy albérletet kereső telefonszámát hívja fel. Manuela, a fiatal és extravagáns lány szinte azonnal felforgatja Hubert életét. Egy közösen átbulizott éjszaka mámoros pillanatában Hubert még abba is beleegyezik, hogy a két további üres szobáját is kiadja. Mire józanul is végig gondolhatná, már késő, a lakótárs keresés kezdetét vette. Marion, a szorongó nővér és Paul-Gérard, a válófélben lévő ügyvéd már friss lakótársként jön szembe az előszobájában reggelente… Az alapvető különbségek ellenére a négy karakter látszólag igen hamar összecsiszolódik, csakhogy a magánéletük alakulásai nem várt hatással lesznek közös együttlétükre, és Hubertnek sem könnyű a saját szokásaitól, beidegződéseitől megválnia…

KRITIKA

A mogorva vénemberek mosolygóssá szelídítése gyakorlatilag külön alműfajnak számít a vígjáték zsáneren belül, de nem minden próbálkozásból születik egy új Lesz ez még így se!

Tóth Csaba

haziurkiado01Ezúttal egy nyugalmazott párizsi orvos kérges szíve kerül a középpontba, miután egy félreértés miatt megismerkedik egy hebrencs lánnyal, akivel a nyilvánvaló különbségek ellenére hamar egymásra hangolódnak. Hubert úgy dönt, beköltözteti magához a lakhatási gondokkal küzdő lányt, és buliból még két másik vadidegent is befogad hirdetés útján.
A mogorva Hubert-t egy igazi francia színészóriás, André Dussollier alakítja, de még ez is kevés az üdvösséghez. Sajnos a film nem fejti ki eléggé, hogy miért lett a férfiből ilyen búval bélelt öregember, ahogy a forgatókönyvben azt is elfelejtik megindokolni, hogy az új lakótárs hatására a fickó miért válik egy este alatt igazi partiállattá. A Háziúr kiadóban a jellemfejlődést csak úgy bemondásra kéne elhinnünk, nem pedig a forgatókönyv vagy a színészi játék finomságai gondoskodnak erről, márpedig ez nem egy működőképes út. Ehhez képest szinte már piszlicsáré ügy, hogy azt is lusták megmagyarázni, Hubert miért hagyja az új lakótársainak az élettere teljes felforgatását, hiszen bármikor kitehetné őket. Ostoba, még a kliséket is rosszul használó komédia a Háziúr kiadó, aminek sok mindent megbocsátanánk, ha legalább egy kicsit vicces volna, de az izzadtságszagú poénkezdemények inkább csak rontanak a helyzeten.

voxmeter040

97 perc, francia

 

Háziúr kiadó, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 15 March 2017

Szólj hozzá!