Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 1    

A password will be emailed to you.

hataridoseskuvo01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Határidős esküvő

2017.06.15. (Laavor et hakir) Michal 32 éves. Egy évvel ezelőtt lett vallásos, és most készül az esküvőjére. A vőlegény azonban egy hónappal az esküvő előtt meggondolja magát. Michal úgy érzi, képtelen visszatérni korábbi életéhez és újra a szabályok szerint elkezdeni a társkeresést. Hirtelen változást akar, és mélyen hiszi, hogy ha eléggé kér valamit, Isten meg fogja adni. Megvan a helyszín, a ruha, a lakás: Isten bizonyára küld majd mindehhez egy vőlegényt is. Az esküvő napja azonban egyre közeleg…

KRITIKA

Rama Burshtein már első játékfilmjében is kiemelten foglalkozott egy esküvővel (Töltsd be az űrt), most azonban egyenesen Istenre bízza a vőlegény beszerzését.

Kovács Gellért

hataridoseskuvo01Ezzel csinálj valamit, Teremtőm – üzeni Michal (Noa Koler) reménykedő tekintete. Egy hónappal a nagy nap előtt vőlegénye kiböki, hogy nem szereti, ezért inkább passzolná a házasságkötést. De a nő nem hajlandó lefújni az eseményt. Elvégre csak férjet kell találnia… Michal keresi is serényen, vacsorázik, randizik, beszélget mindenkivel, de ha rá is bukkan megfelelő jelöltekre, azok mind megijednek. Leginkább attól, hogy milyen hamar kellene dönteni. És persze olyan is akad, aki egyszerűen csak bolondnak nézi a facér menyasszonyt. A lagzi közeleg, a család és a barátok pedig egyre elkeseredettebben szurkolnak. Isten kivár.
Ha ez a film esetleg New Yorkban játszódna, divatos dramedynek hívnák – lehetne belőle tévésorozat is – amelyben egy igen tehetséges zsidó színésznő hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen elvárásokkal kell szembenéznie egy egyedülálló nőnek. Most is ez történik, de nem egy metropolisz multikultija, hanem a jóval szigorúbb, zártabb izraeli közeg hívja előtérbe a vallást, s így már bizony egy egész ország nyomasztó elvárása tükröződik vissza a Határidős esküvőben. A befejezés pedig olyannyira különös és elgondolkodtató, hogy akár még komolyabb nyomot is hagyhat bennünk.

voxmeter060

110 perc, izraeli

Reviewed by Echte on 14 June 2017

Szólj hozzá!