Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 5    

A password will be emailed to you.

Homefront_D4_1189.CR2
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Harcban élve

2013.11.28. (Homefront) Phil Broker (Jason Statham), az ex-kábszerellenes ügynök maga mögött hagyva sötét múltját lányával, Kittel új életet készül kezdeni egy látszólag csendes kisvárosban. Azonban a nyugodt, hétköznapi élet csak vágyálom Broker és Kit számára. Amikor a kislányt az egyik helyi srác megtámadja és Kit önvédelemből visszaüt, nem várt események veszik kezdetét. A bosszúra éhes szülők nem riadnak vissza az erőszakos eszközöktől sem, mindent bevetnek, hogy az újonnan jött idegeneket megfélemlítsék és tönkre tegyék.
Broker ezután az incidens után lassan rájön, hogy milyen piszkos üzelmek folynak a kisvárosban, amihez a rossz hírű családnak is köze van. A bűnhálózat feje egy szociopata drogbáró, Gator Bodine (James Franco), aki miután felfedi az ügynök kilétét, hajtóvadászatot indít ellene, veszélybe sodorva Kit életét is. Broker egyetlen esélye, hogy megvédje családját és a város lakóit, ha fegyvert ragad és leszámol a velejéig gonosz kiskirályokkal.

KRITIKA

Ez a film nagyon csúnyán késett legalább 25 évet.

Szöllőskei Gábor

Pedig helyre kis akciómókát lehetett volna kanyarítani az alapanyagból még ma is, ráadásul a film első harmada alapján joggal bizakodhattunk. Merthogy kapunk egy szokványos nyitást: mocskos drogüzelmek a nagyvárosban, beépített zsaru (Jason Stathamnek lassan minden filmje elején kijár valami hülye frizura), leszámolás és a bosszú ígérete főhősünk irányában. Majd nyissz, 2 évvel később, vidéki kisváros, kevesebb séró, nyugodt élet és természetesen egy kislány, akit majd félteni lehet. A sztori szerint egyébként akkor gyűlik meg a baja az exzsarunak a helyi kis drogcézárral (James Franco jól érzi magát szerepében), amikor kislánya a suliban épp azt a szemét kis kölköt náspángolja el védelemből, aki történetesen főgenyánk unokaöccse. A meth-függő húg/anyuci (a csont és bőr Kate Bosworth szinte felismerhetetlenre aszalódott) be is panaszolja a tesónál a bunkó idegent, és így kezdődik minden. Ez pedig remek kis alaphelyzet, ha ennyiben hagyják, még örültünk is volna neki. Nem kellenek gigászi múltbeli atrocitások. Ha csupán a gyerekek viszálya odáig fajul, hogy egy ex-ügynöknek meggyűlik a baja a vidéki bűnözőkkel, mely aztán végülis egy amolyan „egy mindenki ellen” típusú leszámolásban kulminál, azt kellemes retró-élményként könyveltük volna el (Sly szkriptje mi másban lenne erős). Ám sajnos behozzák a film elején börtönbe került főkolompos marcona embereit is, akik miatt Franco háttérbe szorul, és az amúgy is uncsin folydogáló és „tizenkettő egy tucat” megoldásokkal operáló forgatókönyv itt már végleg kisiklik.

100 perc, amerikai

Harcban élve, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 27 November 2013

Szólj hozzá!