Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 8 + 10    

A password will be emailed to you.

sing01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Énekelj!

2016.12.22. (Sing) Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista – na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét. Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki az arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról. Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket…

KRITIKA

A zene az kell!

Arányi Zsuzsanna

sing01Az Énekelj! (egyik) főszereplője Buster Moon, a nagyravágyó koala, aki a csődeljárás szélére sodródott színházát szeretné minden erejével megmenteni – aztán isteni szikra pattan ki fejéből: énekes tehetségkutatót kell rendezni! A megmérettetésre kiválasztottak között akad bűnöző gorillacsalád széplelkű sarja, lámpalázas elefántlány, utcazenészként tengődő nárcisztikus egér, lázadó tinisül, a háziasszony-létben megfáradt koca és meleg, akcentusos röfitáncos is.
Nem a tehetségkutatók hajnalára időzítették a filmet, ez az animáció ugyanis nem a futószalagon gyártott sztárocskák kifigurázásáról szól. A fellépés csak apropója annak, hogy a karakterek mikrotörténeteit egy pontba fókuszálja a film. A tét persze nem a fődíj, még csak nem is az első hely dicsősége, hanem maga az előadás sikere, és ezzel az egyéni sorsokban felbukkanó célok elérése. Az igen hangulatos nyitány után ugyan némileg belassulnak az események, de poénok szép számmal akadnak végig, általában igen szerethetők, és nem uralják annyira a filmet vagy záporoznak minőségi ellenőrzés nélkül, hogy azt érezzük, a készítők csak pár geg elsütésére húztak fel egy alibi történetet. Annak ellenére, hogy tulajdonképpen nem az újszerű, kliséktől teljesen mentes cselekmény, vagy a többrétegű figurák dominálnak, az Énekelj! mégsem felszínes: jópofa karakterein kereszült vágyakról, álmokról, családról, összefogásról mesél könnyed, feelgood stílusban. Ha már Énekelj! a cím, azért több eredeti, de legalábbis kreatívan átdolgozott dalnak örültünk volna.

voxmeter065

 

108 perc, amerikai

 

Énekelj!, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 21 December 2016

Szólj hozzá!