Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 5    

A password will be emailed to you.

enesamostoham01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

Én és a mostohám

2017.07.13. Claire szülésznőként dolgozik. Egy nap hosszú idő után felbukkan életében egy rég nem látott ismerős. A különös találkozás teljesen felforgatja a nő mindennapjait.

KRITIKA

Franciásan bohókás. Klisésen hangzik, de tulajdonképpen tökéletes jellemzése ez Martin Provost új filmjének, amelyben, nem mellékesen, két pazar színésznő néz egymással farkasszemet.

Csákvári Géza

enesamostoham01Catherine Frot alakítja Claire-t, a magányosan élő szülésznőt, aki tulajdonképpen élvezi a dögunalmas életét. Egészen addig, míg be nem ugrik az életébe halott apjának utolsó nagy szerelme, Béatrice, a bohém és szenvedélybeteg „jelenség”, akit Catherine Deneuve formál meg. Persze most bele lehetne menni, hogy – szintén nem túl eredeti módon – a két nő előbb az évek során felgyűlt személyes sérelmeiket és fájdalmaikat beszélik át hosszasan, és ez mennyire érdektelen, aztán azon kapjuk magunkat, hogy végül kialakul közöttük egy igazi kapcsolat. Már-már barátság. Igaz, ilyenből is sokat láttunk már moziban (főleg tévében), de ami végül is megadja Provost művének a létjogosultságát, az film atmoszferikussága és az ebből fakadó moziélmény. Köszönhető ez elsősorban a két főszereplő színésznőnek, de főként a hálásabb szerepet gyönyörűen megoldó Deneuve-nek, aki sokadszorra bizonyítja, hogy azért ő egy igazi díva. Még a rutinból megoldott jelenetekbe is képes igazi szépséget csempészni, elképesztően emberi módon tudja eljátszani a számos hibával rendelkező figurát. Így bármennyire is meglepő, számos üresjárat után az Én és a mostohám végül összeáll, és érzelmileg hatásossá válik. Összességében tehát: megéri a rá fordított türelmet.

voxmeter065

117 perc, francia

Én és a mostohám, 2.7 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 12 July 2017

Szólj hozzá!