Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 3    

A password will be emailed to you.

captivestate01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Elrabolt világ

2019.03.21. (Captive State) Egy évtized telt el azóta, hogy az égből különös formájú űrhajók ereszkedtek a Földre, és a bennük érkező lények leigázták a bolygót. De nem baj.
Chicago nyugodtabb, békésebb hely lett azóta. A bűnözés megszűnt, a munkanélküliség a nullához közelít, az emberi világot biztos kézzel kormányozzák azok, akikkel az átlagpolgár nem is találkozik. Vagy mindez hazugság? Vannak, akik szerint egyáltalán nem ilyen rózsás a helyzet, és meghirdetik a végső, mindent eldöntő bolygóközi szabadságharcot. Kevesen vannak, rosszul felszereltek, és csupán sejtik, hogy ki ellen harcolnak – ám mindenre elszántak. De sok ember van, akik nem értenek egyet velük: akik akár harcolni is hajlandók a világ új uraiért. Együttműködők és terroristák; kollaboránsok és forradalmárok között folyik a harc – a messziről jött lények csak akkor lépnek közbe, ha már nincs más megoldás. A Majmok bolygója: Lázadás-sal világhírűvé vált rendező kiváló színészekkel forgatta le a közeljövőben játszódó, vérfagyasztóan izgalmas, sok meglepetéssel szolgálós sci-fijét. John Goodman és Vera Farmiga is a főszereplők között van – de a néző az utolsó pillanatig nem lehet biztos benne, hogy ki áll az idegenek és ki a földiek oldalán.

KRITIKA

Inváziós sci-fi köntösbe bújtatott komplex heist movie sok meglepetéssel és nulla érzelemmel.

Tóth Csaba

captivestate01Rupert Wyatt A majmok bolygója-franchise 2011-es felélesztése óta nem igazán találja a helyét Hollywoodban, amire az Elrabolt világ egy újabb bizonyíték. A film szinte minden képkockájáról süt a hozzáértés és a tehetség: Wyatt találó képekben vázolja fel egy idegen lények által elnyomott társadalom képét – ahol a valódi elnyomók mi magunk vagyunk, hiszen úgy döntöttünk, kiszolgáljuk őket akár a sajátjaink kivégzése árán is -, és a legjobb heist movie-s hagyományokhoz híven építi fel az ellenállók/lázadók nagy akcióját a rendszer megingatására. A rendező nagyszerű abban, hogy megmutassa egy titkos lázadó csoport működését akció közben, ahogy atmosztférateremtésből is jelesre vizsgázik, de mindezek ellenére az Elrabolt világ sajnos mégsem jó film. Magam is alig akartam elhinni, de Wyatt a nagy mű építése közben egy nélkülözhetetlen alkotóelemről feledkezett meg: a karakterekről. A filmnek rengeteg szereplője van, talán túl sok is, a rendező pedig mintha meg sem próbálkozna azzal, hogy bemutassa őket, vagy közelebb hozza a figurákat hozzánk. És bár egy-két szereplő kiemelkedik a többiek közül, az igazság az, hogy ennek a sztorinak még főszereplője sincs. Csupa feszült arckifejezésű, önfeláldozó hőst láthatunk akció közben, ami talán egy kisfilmhez még elég is lenne, de ahhoz, hogy közel két órán át érdekeljen a sorsuk, ez édeskevés. Hiába hát az Elrabolt világ látható profizmusa és jól megcsinált jelenetei, ha a végén azt érzed, hogy tök mindegy, ki győz, az idegenek, vagy ezek az emberek. Bár az előbbieket keveset mutatják a filmben, az utóbbiakat sem ismerjük meg sokkal jobban.

voxmeter060

109 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 20 March 2019

Szólj hozzá!