Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 11    

A password will be emailed to you.

deliveryman
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Elpuskázva

2013.12.19. (Delivery Man) David Wozniak (Vince Vaughn) nem egy apatípus. Amibe belekezd annak valahogy sosincs jó vége, hajlamos mindig rossz döntéseket hozni és barátnője sincs túl jó véleménnyel róla. Nem a bizalom mintaképe. De David Wozniak mindezek ellenére egy jószívű, kedves fazon, akit egy nap sokként ér a hír, hogy ő a biológiai apja 533 gyereknek.
A termékenységi klinika 20 év után felfedi titkát: 1991-ben kisebb keveredés történt a mintákkal és most a fiatalok egy része pert indít, hogy kiderítse apjuk kilétét. David pedig nagy döntést hoz: kinyitja srácai aktáját és titokban elkezd nyomozni utánuk. Egyik dolog követi a másikat, amivel David furábbnál furább szituációkba keveri magát. Bár gőze sincs a gyereknevelésről, ez nem tántorítja el attól, hogy őrangyalként vigyázzon gyerekeire.
De vajon David csak álruhás szuperhősként kullog 533 fiatal nyomában vagy végre felelősséget vállal valamiért és bevállalja, hogy ő az “ötszáz gyerekes pasas”?

KRITIKA

A bátor maszturbátor Amerikában.

Arányi Zsuzsanna

David Wozniak „bűne” csak annyi, hogy képtelen felnőni, egyébként jóindulatú fazon – de még mennyire, hogy az. Annak idején például olyannyira kirobbanó lelkesedéssel vetette bele magát az adományozásba, hogy 533 huszonéves fiatal neki köszönheti a létét: a jótékonyság tárgya ugyanis a spermája volt, a klinika azonban némileg összekutyulta a dolgokat, és minden környékre tévedő, gyermek után sóvárgó nő kezébe az ő üvegcséjét nyomták. Amikor az utódok közül 142-en úgy döntenek, pert indítanak annak érdekében, hogy kiderüljön, ki a biológiai apjuk, David képtelen érzelmileg kívül maradni. Felébred benne a felelősségvállalás mélyen szunnyadó oroszlánja, és úgy dönt, bár lehetetlen feladatnak tűnik, megpróbál a génállományát tovább vivők felett afféle védőangyalként őrködni. No meg felhagyni a marihuána termesztéssel, mert az egy rendőr barátnővel, aki épp ebben a lélektani pillanatban közli vele, hogy terhes, nem a legbiztosabb kiegészítő kereset.
Az Elpuskázva a 2011-es kanadai dramedy, a Starbuck remake-je, ugyanazzal a rendezővel, tökéletesen megegyező történettel és szereplőkkel, annyi a különbség, hogy picit a humor oldalára billent a mérleg, no meg, hogy nem franciául beszélnek. Újdonságot maximum a Vince Vaughn rajongóknak (?) hoz, ugyanis a színész szokatlanul szerethető figurát alakít, bár meg kell itt említeni, hogy a film olyannyira rákoncentrál és az apává válására, hogy a többi szereplő gyakorlatilag csak egy-egy kiragadott, két lábon járó jellemvonásként asszisztál mellette. A kiszámíthatóság, a logikai bukfencek és a túlzott szentimentalizmus ellenére helyenként kifejezetten szórakoztató, ártalmatlan családi mozi lett az Elpuskázva (bár tény: másfél óra bőségesen elég lett volna belőle).

105 perc, amerikai

Elpuskázva, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 18 December 2013

Szólj hozzá!