Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 11    

A password will be emailed to you.

eletemertelmei01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Életem értelmei

2019.03.21. (Nos batailles) Olivier mindent megtesz, hogy mintaapa és mintaférj legyen, emellett pedig igyekszik munkájában is a maximumot nyújtani. Ennek ellenére felesége, Laura egy napon minden előzmény nélkül elhagyja családját. A férfi egyedül marad két gyermekükkel és igyekszik átvészelni ezt az átmeneti állapotot, ám hamarosan rá kell jönnie, hogy felesége soha nem jön haza.

KRITIKA

Kramer kontra Kramer francia módra, plusz ott a szakszervezet.

Tóth Csaba

eletemertelmei01A kétgyerekes Olivier annyira belefeledkezik a munkahelyi ügyekbe (szakszervezetis egy gyárban), hogy észre sem veszi, mekkora a baj odahaza. Ezzel csak azután szembesül, hogy egyik nap arra megy haza, lelépett a felesége. Nem szerető miatt hagyta el, a gyerekeket sem vitte magával, sőt, ami azt illeti, el sem búcsúzott tőlük. Egyszerűen csak felszívódott. A férfi hamarosan rájön, hogy a felesége valószínűleg idegösszeomlást kapott, de ő annyira el volt merülve a saját dolgában, hogy észre sem vette. Olivier mindezt nem akarja nagy dobra verni: próbál úgy élni tovább a gyerekeivel, ahogy korábban, de gyorsan összeomlik az így ránehezedő extra nyomás súlya alatt.
Az Életem értelmei vérbeli kisrealista mozi, a brit Ken Loach vagy Mike Leigh szokott hasonlókat csinálni. Egyszerű, hétköznapi munkásemberek között játszódik, akiket csak kihasznál a politika és a multik is, ők pedig képtelenek a boldogságra, mert felőrlik őket a mindennapi megélhetési gondok. Romain Duris egészen kiváló Olivier-ként: meg tudja mutatni a férfi érzéketlen seggfej oldalát is, miközben a szerető és féltő apa is jelen van, és általa válik érdekessé a karakter által bejárt út. Mert Olivier a felesége megvádolásával indít, szerinte természetesen mindenről a nő tehet, de ahogy haladunk előre a történetben, szép lassan árnyalódik a kép. Nemcsak Olivier-ben, hanem a nézőben is.

voxmeter080

98 perc, belga-francia

Reviewed by Echte on 20 March 2019

Szólj hozzá!