Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 1    

A password will be emailed to you.

flatliners01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.3/5 (4 votes cast)

Egyenesen át

2017.09.28. (Flatliners) Néhány orvosegyetemista bátor és őrült kísérletre szánja el magát. A halál utáni élet érdekli őket, hát próbaképpen meghalnak. Mindez persze laboratóriumi körülmények között zajlik, a barátaik meg ott vannak mellettük, és a megfelelő pillanatban mindig újraélesztik őket. De lassacskán rá kell jönniük, hogy a bátorságuk vakmerőség volt. Átjutottak a túloldalra, és sikerült visszajönniük, de valami olyasmit hoztak magukkal, amire nem készültek fel. A halál ott marad velük, és hiába élnek, nem tudnak megszabadulni tőle…

KRITIKA

Az új változat egész egyszerűen nem jó. Ha remake-ként tekintünk rá, akkor meg egyenesen borzasztó.

Oblath Ádám

flatliners01Néhány orvostanhallgató összeáll egy különös kísérlet kedvéért. A klinikai halál állapotába juttatják egymást, hogy személyesen tapasztalják meg, mi is van a halál után. A kezdeti pozitív hatásokat követően azonban szaporodnak a baljós előjelek, míg végül hőseink már azon gondolkodnak, hogy nem hoztak-e át valamit.
Azt azért érdemes leszögezni, hogy az 1990-es eredeti alkotás sem különösebben egy jó film, inkább korrekt. Ám anno Joel Schumacher valamit jól elkapott: a hangulatot,  ráadásul kiváló színészek asszisztáltak hozzá. A modern változat már csak azért is roppant bosszantó, mert a film első felében – még ha nincs benne egy csöpp eredetiség sem – legalább igyekszik frissebb szemszögből nézni a kísérletre, illetve annak a főszereplőkre gyakorolt hatásaira. A tudományosabb megközelítés például egész jó ötlet lenne, és a karakterek dinamikája sem rossz. Eleinte. A film azonban a második felére széthullik, és az addig viszonylag logikus (a logikát itt értsük szigorúan a film adta keretek között tartva) döntések hirtelen átcsapnak idegesítő kapkodásba, hogy minél inkább teret adjanak egy ijesztgetős horrornak. Innentől az események másról sem szólnak, csak hogy az idegesítően kiszámítható jelenetek minél hatásvadászabb hirtelenséggel köpessék ki velünk a popcornt, hogy aztán helyette a velős áltanulságot rágja a néző szájába. Arról nem is beszélve, hogy Kiefer Sutherland jelenléte csupán egy cameo, amely biztosít arról, hogy ez bizony korántsem folytatás.

voxmeter030

Az Egyenesen át a Magyar Filmadatbázisban!

108 perc, amerikai

Egyenesen át, 2.3 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 27 September 2017

Szólj hozzá!