Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 12    

A password will be emailed to you.

delfines01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Delfines kaland

2011.10.20. (Dolphin Tale) A film egy különleges barátság igaz történetét idézi fel. Winter, a delfinborjú belegabalyodik egy mélytengeri csapdába, amit a halászok rákoknak szántak. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg – de az uszonyán a kiérkező orvosok sem tudnak segíteni: a közeli állatkórház medencéjében amputálni kell a létfontosságú végtagot.
Megmentője azonban nem feledkezik meg róla. Kettejük között őszinte kapcsolat alakul ki, és a fiú mindent elkövet, mindenkit mozgósít, hogy valóra válhasson terve: meggyőz egy háborús sérülteket kezelő orvost, készítsen műuszonyt a delfinnek, és egyre szaporodó segítőivel együtt visszavezeti Wintert az egészséges életbe.
A film története megtörtént eseményeken alapul. Winter, a delfin, aki saját magát alakítja a moziváltozatban egész Amerikában a bátorság, az erő és remény szimbóluma lett a fogyatékkal élők és az egészségesek számára egyaránt.

KRITIKA

Tóth Csaba

A Szabadítsátok ki Willyt! széria vége óta komoly hiány mutatkozott a gyerek/bálna, netán gyerek/delfin kombót felvonultató filmekből, és eme fájó hiányosság csillapítására most egyenesen 3D-ben raktak össze nekünk egy megható családi kalandfilmet, ráadásul igaz történet alapján. Bónuszként Wintert, az igaz történet igazi főhősét maga Winter alakítja, ezáltal is erősítve a hitelesség-faktort ebben az ízig-vérig giccses és régimódi gyerekfilmben. Ugyan a csonkolt uszonyát műuszonnyal helyettesítő delfin sztorija végig kiszámítható és hatásvadász, a korrekt iparosi rendezés miatt az egész mégis működik. Persze csak annyira, mint egy délutáni matinéfilm a tévében: vasárnap délutánra elmegy. A problémát csak a 3D-s részek adják. Valahogy nem sikerült őket szervesen beilleszteni a történetbe, és a kiugró, viccesnek szánt rajzocskák inkább tűnnek gagyinak, mint látványosnak.

113 perc, amerikai

Delfines kaland, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 19 October 2011

Szólj hozzá!