Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 5    

A password will be emailed to you.

Deadpool01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

Deadpool 2

2018.05.17. (Deadpool 2) Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát – s így újra ínyére lesz a kalandozás, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, áhított bögrét is kiérdemli.

KRITIKA

Nehéz filmként értékelni a Deadpool 2-t, hiszen érezhetően arra törekedtek az alkotók, hogy minél több és jobb poént halmozzanak egymásra, e tekintetben pedig akár a képregényfilmek paródiájának is felfogható. Erre az utóbbi gúnyos-komikus és erőteljesen halódó műfajra pedig másodszor is ráfért már egy ilyen piszkosul tömény „beszabehu”-élmény.

Szöllőskei Gábor

Deadpool01Ha idebiggyeszteném a két évvel ezelőtti első epizód kritikáját, kb. 90%-ban megállná a helyét most is, hiszen a készítők abszolút ugyanazon az ösvényen trappoltak. Persze előttük is a „még több, még jobb” elve lebegett, ám a nagy egészt tekintve nem fedezhetünk fel hatalmas különbségeket. Ami egyébként remek hír. A Deadpool 2 ugyanis éppolyan zakkant, erőszakos és mindenekfelett veszettül vicces, mint méltán sikeres elődje. Csupán a meglepetés-faktor hiányzik, hiszen a Deadpool egy fájó űrt töltött be az R-ratedes, a képregényfilm zsánerét kifigurázó és a politikai korrektségre magasról tojó, nagyköltségvetésű hollywoodi produkciók palettáján, így a második rész csupán folytatja azt, ami 2016-ban oly üdítő volt. Persze semmi baj nincs ezzel, sőt! Bár rendezőcsere volt, ez nem látszik a filmen, a John Wicken és Atomszőkén edződött David Leitch éppoly stílusosan, remek dinamikával és lazasággal vezényelte le a folytatást, mint Tim Miller az elsőt etapot. A forgatókönyvbe ezúttal maga Ryan Reynolds is belepiszkált, és ismervén twitteres posztjait, bizonyára temérdek beteg, fanyar és nem túlságosan píszí-poénért ő volt a felelős. Merthogy ezúttal is ez a jussunk: remek gegek özöne, amelyeket valamiféle nem túl combos sztoriív összeköt. És mivel (kis túlzással) félpercenként felröhögünk valamin, egyáltalán nem érdekel minket (vagy észre sem vesszük) a történet hiányosságait, vagy néhány főbb karakter egyetlen tollvonással felskiccelt, deadpool02nem túl összetett jellemét. Miért is érdekelne, mikor azt látjuk, ahogy Deadpool éppen X-Men gyakornokként kezdi fejbelőni egy gyerekekkel foglalkozó intézmény ápolóit, ahogy megmarkolja Kolosszus fémseggét, ahogy nekivág első bevetésének saját mutánscsapatával, az X-Force-szal, de még hosszan sorolhatnánk a zseniális pillanatokat. Természetesen kapunk régi (Weasel, Vanessa, Vak Al, Dopinder, Negaszonikus Tini Torpedó) és új karaktereket is, utóbbiak közül pedig a marketing által is kiemelt Kábelen, valamint Dominón van a hangsúly, akik hozzáteszik a magukét az univerzumhoz, ám az kétségtelen, hogy minden és mindenki csakis azért kapott helyet itt, hogy Deadpool tudja min/kin köszörülni a nyelvét. Minden elem neki passzol, hogy jó csatárként becsűrje a labdákat a hálóba.
Az úgymond sztorit a Vademberek hajszájából megismert Julian Dennison Russellje képviseli, aki az üdvösséget jelentheti Wade Wilson számára, és bár a kettejük viszonyára nagy hangsúlyt fektetnek, nem emiatt emlékszünk majd a filmre. Sokkal inkább rekesz- és arcizmaink jól eső sajgása ugrik majd be, és édesget vissza időnként egy újbóli megtekintésre. Kétségtelen, hogy az írók előtt semmi sem volt szent, a popkulturális (főleg marveles és DC-s) utalásokkal és az első részben már megszokott pazar kikacsintásokkal operáló szkript egyértelművé teszi, hogy ezek az anyjukat is eladnák egy jó poénért. De jól teszik, hiszen így jöhetett létre ez az újabb vad és totálisan elszállt heccbeöntés!

voxmeter080

119 perc, amerikai

Deadpool 2, 3.8 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 16 May 2018

Szólj hozzá!