Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 4    

A password will be emailed to you.

fightingwithmyfamily01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Családi bunyó

2019.03.14. (Fighting with My Family) Az igaz történet alapján készült CSALÁDI BUNYÓ hősei a jó útra tért bűnöző, Ricky, felesége, Julia, lányuk, Paige és fiuk, Zak, akik együtt lépnek ringbe kisebb pankrációs rendezvényeken. Mikor Paige és Zak lehetőséget kapnak, hogy felvételt nyerjenek a WWE-be, vagyis az első számú pankrációs szórakoztatócég kötelékeibe, kapva kapnak az alkalmon, hogy legvadabb álmaikat valóra váltsák. A testvérek azonban csakhamar szembesülnek vele: ha szupersztári babérokra törnek, tehetségük mellett kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia. A CSALÁDI BUNYÓ egy szívmelengető, elmés vígjáték, ami bizonyítja, hogy mindig megéri küzdeni, ha családról van szó.

KRITIKA

Semmit sem tudok a pankrációról. Pedig lehetett volna alkalmam megfertőződni, hiszen a nyolcvanas évek végén a Sky Channel segítségével még a rozsdásodó vasfüggöny mögé is eljutott a szappanoperába oltott birkózás műfaja.

Forgács W. András

fightingwithmyfamily01A Családi bunyó Paige (Florence Pugh) tündérmesébe illő karrierjét meséli el, ahogy az északkelet-angliai Norwich-ból (amiben nem ejtjük a “w”-t) a legnagyobbak közé kerül, mindezt pedig a sportfilmes dramaturgiából megszokott zenés montázsjelenetekkel és némi egzisztenciális-, valamint családi drámával fűszerezve. Különösebben nem is maradna emlékezetes, de két dolog legalább a Creed II mellé emeli élvezeti szempontból: az egyik a norwich-i miliő, a tévén kívüli pankráció világa, ahol a küzdőtér minden este egy új kocsmai különterembe utazik. A másik pedig a film lüktető szíve, Nick Frost.
Ez sajnos azzal jár, hogy amikor nincs a vásznon, a melegséget és a humort is nélkülöznünk kell. Főleg úgy, hogy az amerikai jelenetekben az edző-mentor-apafigura szerepébe valamilyen kifürkészhetetlen oknál fogva Vince Vaughn került. Igazság szerint egy felfordított sörös rekeszt is szívesebben néz az ember, mint őt – főleg akkor, amikor megismerjük karakterének múltját. A játékidő második felében tényleg csak annyi lesz a feladata, hogy a főhőst kísérgesse különböző szobákba, és ez így van jól.
Őt leszámítva a szereplőgárda a pénzért kapható legjobb: Jack Lowden (Két királynő) a báty, akinek meg kell küzdenie saját büszkeségével, Lena Headey (Trónok harca) az anyuka és maga a főszereplő, Florence fightingwithmyfamily02Pugh, ők négyen pedig kiválóan működnek együtt, elhisszük, hogy ők egy család.
A Családi bunyóban a legjobb bunyójelenet sem a ringben, hanem egy kocsmában van – de ez nem feltétlenül von le semmit az élvezeti értékből. A Tágabb Társadalmi Mondanivaló (TTM) – ti. az egész azért jó, hogy amíg a gyerekek pankrációznak, addig sem randalíroznak az utcán, vagy drogoznak – szerencsére értelmes módon van tálalva, és inkább a család elkötelezettsége a pankráció iránt van a középpontban. Persze ez azért tűnik csak meglepőnek, mert az író-rendező Stephen Merchant (Kisvárosi Rock ’n’ Roll) nem a lecsúszó vidéki munkásosztály problémáinak a boncolgatásával építette karrierjét, hanem Ricky Gervaris magas barátjaként.
Mivel a film magáénak tudhatja a WWE támogatását, továbbá Dwayne “The Rock” Johnson a film producere is, ezért ne várjuk a pankráció világának teljesen elfogulatlan megjelenítését. Azonban a korábbi évek inkább promóciós célokat szolgáló filmjeivel ellentétben – mint amilyen mondjuk a Google-nak volt a Gyakornokok, érdekes módon szintén Vince Vaughnnal, vagy az utóbbi évek egyik legrosszabb filmje, a FIFÁ-ról szóló A közös szenvedély – a Családi bunyó inkább a családra koncentrál, mint a franchise-ra. Maga Dwayne Johnson háromszor tűnik fel, mint valamilyen jó tündér, akinek az érintésére menő pankrátor lesz az emberből. Ezzel persze nincs semmi baj, mert őt szeretjük, Sepp Blattert viszont nem.

voxmeter075

108 perc, brit-amerikai

Családi bunyó, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 13 March 2019

Szólj hozzá!