Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 4    

A password will be emailed to you.

strings01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)

Csak szexre kellesz

2011.02.10. (No Strings Attached) Ebben a vígjátékban Emma (Natalie Portman) és Adam (Ashton Kutcher) ősrégi barátok, akik egy reggel majdnem mindent elrontanak azzal, hogy lefekszenek egymással. A barátságuk megóvása érdekében egyezséget kötnek, mely szerint a kapcsolatuk kötöttségek nélküli.
A kötöttségek nélküliség azt jelenti, hogy nincs féltékenység, nincsenek elvárások, nincs veszekedés, nincs virág, nincs gyereksírás. Azt jelenti, hogy azt tesznek, amit csak akarnak, amikor csak akarják, olyan nyilvános helyen, ahol csak akarják, de egymásba szeretniük nem szabad.
És jönnek a kérdések. Lehet úgy szexelni, hogy nem szól közbe a szerelem? És vajon nem megy erre rá a barátságuk?

KRITIKA

Ivan Reitman receptúrája megint működik.

Vörös Adél

Az álomgyári komédia egyik nagymestere ugyanis ismét jó alapanyaghoz nyúlt – és nem utolsósorban remekül castingolt. Nem mellékes ugyanis Elizabeth Meriwether korrektül megírt forgatókönyvének érzékenysége, lendületessége, ám az igazi nagy dobás ezúttal egy fura párosítás: az intellektuális Natalie Portman és a nagyra nőtt gyerek, „Bruce Willis fia” Ashton Kutcher találkozása a vásznon.
Hőseink, Adam és Emma már tinédzserkoruk óta ismerik egymást, amikor is egy szexuális jellegű, ám (szerencsére) semmi konkrétumba nem forduló szituáció kölcsönös elszenvedői, majd pár év múlva ismét találkoznak, ha lehet, még morbidabb körülmények között. A sors úgy akarja, hogy harminc éves koruk körül fussanak össze újra, ám ekkor már a körülmények is segítenek abban, hogy villámgyorsan egymáson kössenek ki, egyikük ágyában. A lány elfoglalt, a fiú alkalmazkodik, így találkáikat kizárólag a testiség határozza meg, s talán nem lesz meglepő a fordulat sem, ahogy egy mellékszereplő meg is fogalmazza az egyik párbeszédben.
(Adam: „Ő csak egy szex-haver.”
Szomszéd: „Olyan nincs.”)
Nyilvánvaló, hogy a cselekmény e körül a problematika körül bonyolódik majd, ám a film eredetiségét leginkább a helyes karakterekből, igazán humoros dialógusokból és a két színész jutalomjátékából nyeri.

108 perc, amerikai

Csak szexre kellesz, 3.3 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 09 February 2011

Szólj hozzá!