Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 8    

A password will be emailed to you.

BÚÉK01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

BÚÉK

2018.12.06. Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember. Goda Krisztina a Csak szex és más semmi óta különösen sikeres hazai filmek rendezője, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és néhány nagyon ismert, nagyon tehetséges színész segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit.

KRITIKA

2018-ban elég értelmetlen dolog arról vitatkozni, hogy van-e értelme remake-et készíteni bármiből is. Beszéljünk inkább arról, milyen lett a végeredmény!

Tóth Csaba

BÚÉK01Goda Krisztina és Divinyi Réka nem akarta drasztikusan felforgatni Paolo Genovese egyszerű, de jól működő kamarafilmjét, vállalva a kockázatot, hogy valami nagyon más szülessen belőle magyar földön, inkább csak finomítgatták azt. Ez akár favágásnak is tűnhet, de az efféle melót is lehet jó és rossz ízléssel is művelni, és ezúttal szerencsére az előbbi történt. Aki látta az olasz eredetit, a Teljesen idegeneket, azt túl sok meglepetés nem fogja érni, viszont a magyar verzió azt azért eléri, hogy így is érdekes tud maradni, a hazai színészgárda és az a néhány változtatás hoz annyi frissességet a cselekménybe, hogy a film még azokat is le fogja kötni, akik kívülről fújják Genovese mozijának cselekményét, amit idehaza meglepően sokan néztek meg a művészmozik műsorán. A BÚÉK leginkább abban különbözik a Teljesen idegenektől, hogy viccesebb lett annál. Egy kicsit több a poén, de ezek szerencsére működnek, és nem mennek a drámai szál rovására. Aki pedig attól félt, hogy a kamarajelleg miatt kicsit színházszerű lesz a végeredmény, meg kell nyugtatnom: Goda Krisztina rendezése van annyira dinamikus, hogy ne érezzük túlságosan fojtogatónak az egyhelyszínes közeget, csak pont annyira, amennyire a filmnek szüksége van rá. A BÚÉK egy tök okés remake, és ennél többet nem is nagyon remélhettünk tőle.

voxmeter075

114 perc, magyar

Reviewed by Echte on 05 December 2018

Szólj hozzá!