Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 2    

A password will be emailed to you.

bűbájosok01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Bűbájosok

2018.08.30. (Demi soeurs) Lauren, a gyönyörű 29 éves lány be szeretne törni a divat világába, ezért partiról partira jár Párizsban. Olivia, a 28 éves pszichológus két dolog megszállottja: hogy megmentse szülei cukrászdáját és hogy megtalálja a tökéletes férjet. 26 évesen Salma, a tüzes fiatal történelemtanárnő még mindig anyjával él a kertvárosban. Semmi nem indokolja, hogy útjaik keresztezzék egymást… egészen addig a napig, amíg mindhármuk sosem látott biológiai apja meg nem hal, és rájuk nem hagy egy csodálatos párizsi lakást. A három nővérben semmi hasonlóság nincs, most azonban a közös cél érdekében megpróbálnak együtt élni. A következményekkel azonban egyikük sem számol… A Bűbájosok a legjobb francia vígjáték-hagyományokat követi, miközben napjaink sztereotípiáinak és előítéleteinek is görbe tükröt állít. A főszerepet játszó Sabrina Ouazani korábban olyan filmekben szerepelt, mint a Taxi 5, a Pattaya és A múlt; Alice David a Derült égből apu, a Szex, ex, szerelem és a Nagytudásúak révén lehet ismerős a hazai közönségnek; Charlotte Gabris pedig a Babysitting – A felvigyázó, a Taxi 5 és a Totál gáz filmekben szerepelt.

KRITIKA

Egy arab, egy zsidó és egy francia találkozik. Igen, ez egy vicc, méghozzá francia vígjáték – szerencsére nem az alpári fajtából.

Soós Tamás

bűbájosok01Legalább a Lakótársat keresünk óta kikezdhetetlen az egy helyre beköltözős francia komédiák hagyománya, amikhez most a Bűbájosok talált egy friss szemszöget. Ezúttal nem egyetemisták, hanem féltestvérek költöznek be egy óriási, 250 m²-es belvárosi lakásba, amit halottnak hitt apjuktól örököltek. Mindhárom lány házasságon kívül született, eddig egymás létezéséről sem tudtak, és ez az ismerkedés-barátkozás, meg persze a másik irritálásától az őszinte elfogadásig hullámzó testvéri szeretet felfedezése olyan érzelmi pluszt ad a sztorinak, amitől az átlagosnál egy fokkal izgalmasabbá válik. Erre szüksége is van a disney-sen semmitmondó címmel megvert Bűbájosoknak, mert amúgy a kockázatkerülő sztori pont úgy bonyolódik, ahogy azt várnánk. A jó hír az, hogy a legelső jelenetben eldurrantott fingós poént leszámítva a film nem akar gusztustalankodni, és vulgáris helyett inkább szellemes poénokkal próbálkozik – legtöbbször a mogorva arab, a túlságosan merev zsidó és a bulizós, divatvilágban dolgozó francia lány közti kulturális különbségekből vezeti le a vicceket. A rossz hír pedig az, hogy a jó szándék ellenére meglehetősen alacsony az egy jelenetre jutó poénhányados. Értékeljük ugyan, hogy a Bűbájosok nem egy megúszós blődli, hogy a szereplőit nem hagyja meg a sztereotípiák szintjén, és a kifigurázott hibáikból megpróbál erényt, de legalábbis karakteres jellemvonásokat kovácsolni, de egy vígjátéknál mégiscsak az a lényeg, hogy mennyit tudunk rajta nevetni – és ezen a téren a Bűbájosok nem igazán tud elrugaszkodni a kellemes, de feledhető középszertől.

voxmeter060

100 perc, francia-belga

Reviewed by Echte on 29 August 2018

Szólj hozzá!