Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 10    

A password will be emailed to you.

brightburn02
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Brightburn: A lángoló fiú

2019.05.09. (Brightburn) Rendben, néha hősök érkeznek a Földre, akik különlegesen erősek, rendkívüli képességűek, és jól el tudnak rejtőzni az emberek között. De mi van akkor, ha a hajótörött űrhajón érkezett csecsemő, – akit egy jó szándékú, gyerektelen házaspár a sajátjaként nevel -, a kamaszkor küszöbén megmutatja szuperhős képességeit, és azok nem jók? Mi van, ha a különleges hatalom, amivel rendelkezik, rosszra viszi? Ha legyőzhetetlen, de gonosz? Mit tehetnek erre a szülei, akik gyermekükként szeretik? És mit tehet az emberiség? A világsikerű A galaxis őrzői 1 és 2 rendezőjének szerelemgyereke a torokszorítóan erős hangulatú, sötét és cool film, amelyet ő álmodott meg és hozott tető alá.

KRITIKA

Csak egy újabb hülyegyerek, aki mindenkit ki akar nyírni. És még az igazi Superman sem jön, hogy lekeverjen egy taslit az idegesítő pukkancsnak.

Kovács Gellért

brightburn02A szűkebb-szélesebb Gunn-család számos képviselője dolgozott azon, hogy megszülethessen az anti Clark Kent, hogy aztán sértődékeny kiskamaszként szántsa fel vörös szemeiből kilövellő akármivel a vidéki Texast. Az alapötlet ütős, de ebben a formában nem más, mint átlátszó csomagolás, ami pillanatok alatt leolvad, s ami alatta marad, az nem több egy normálisan fényképezett, vacak kis slashernél.
Nem is az a legnagyobb baj – bár gondnak azért gond –, hogy nincs igazi truváj, csak egy gazdálkodó házaspár, akik találnak egy gyereket egy űrhajóban, nevelgetik, de a csemete kozmikus sugallatra saját felsőbbrendűségére ébred, majd a környezetét terrorizálja, és módszeresen gyilkolászni kezdi a népet. Ami miatt a Brightburn – A lángoló fiú képregényfanoknak és szolid érdeklődőknek egyaránt időpocsékolásnak tűnik, az sokkal inkább abból fakad, hogy érzelmileg is működésképtelen. Bár Elizabeth Banks és David Denman nagyon igyekeznek, de lehetőségeik a riasztóan sekélyes forgatókönyvnek köszönhetően meglehetősen limitáltak, így aztán Breyerék semmiképpen sem lehetnek Kenték jogos örökösei, mint ahogy az ufófióka Brandon (Jackson A. Dunn) sem félelmetes: csak egy duzzogó elmebeteg, béna zsákkal a fején. Nem is tudom, talán az kellett volna, hogy a nevelőszülők is legyenek gonoszok, az lendített volna valamit a mutatványon? Sosem fogjuk megtudni. De meglehet, ezek után nem is igazán vágynánk rá.

voxmeter035

90 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 08 May 2019

Szólj hozzá!