Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 11    

A password will be emailed to you.

avengers02
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)

Bosszúállók: Végtelen háború

2018.04.26. (Avengers: Infinity War) A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot.

OSCAR-JELÖLÉS 2019
(Legjobb vizuális effektek)

KRITIKA

Íme a Marvel Mozis Univerzum eddigi legnagyobb összecsapásával kecsegtető, az épp tíz éve startoló szuperhőscsődület majdnem összes karakterét megmozgató, a régóta tartogatott, mindenek felett álló főnemezist, Thanost ránk szabadító és az egész világegyetem sorsa felett ítéletet mondó Bosszúállók-menet… első fele.

Szöllőskei Gábor

avengers02Régóta tudható, hogy épp egy év múlva, 2019 áprilisában is érkezik egy új Bosszúállók-film, és az sem volt titok, hogy a Végtelen háború alcímű harmadik epizód mögé senki sem biggyesztett oda annyit, hogy “1. rész”. A Marvel tehát önálló alkotásként tekint rá, és ezzel nincs is semmi baj, hiszen számos korábbi filmjük végződött (bár főként a stáblista utáni jelenetek által) erős cliffhangerökkel. És bár az univerzum 19. darabja valóban elfogadható valahol egyfajta kerek, egész történetnek, azért ne csodálkozzon senki, ha erős hiányérzet burjánzik benne a végefőcím pergésekor, és azonnal ráguglizik a neten, hogy mikor jön a következő etap. Valószínűleg sosem lesz ennek vége, bár, amíg ilyen filmeket dobnak nekünk össze, mint a Végtelen háború, addig legyen hát, nagy duzzogva kibírjuk…
Ezúttal szinte egy lehetetlen küldetéssel kellett szembenéznie a Russo-tesóknak, hiszen egy filmben kellett egymásnak ereszteniük a kék sarokban Vasembert, Thort, Amerika Kapitányt, Pókembert, Hulkot, Lokit, Fekete Özvegyet, Víziót, Skarlát Boszorkányt, Fekete Párducot, Űrlordot, Gamorát, Draxet, Mordályt, Grootot, Doctor Strange-et, Mantist, Tél Katonát, Hadigépet, Sólymot és Nebulát (sorold fel őket egy levegővétellel!), a piros sarokban pedig Thanost és csatlósait. Ez még akkor is képtelenségnek tűnik, ha tisztában vagyunk azzal, hogy két és fél óra hosszú a film. Christopher Markus és Stephen McFeely avengers01forgatókönyve és Russóék feszes rendezése azonban mégis létrehozták a csodát, a Végtelen háború, bár több terepen játszódik egyszerre, szereplői pedig fénysebességgel cikáznak a galaxisok között, mégis követhető, és szinte mindenkinek van nagy pillanata. A harmadik Bosszúállók egyfajta összegzése annak, amit eddig láthattunk a Marvel-filmekben: van benne nagy seregek csatája, egy szuperhős vs. egy gonosz-csörte földön, levegőben, űrben, az elmaradhatatlan humor, látványözön, valamint a személyes drámák. Ez utóbbiban egyébként talán épp Thanos sztorija a legerősebb, a végső gonosz legalább annyira főszereplője e filmnek, mint bárki más, sőt, kifejezetten izgalmas nézni őt, hiszen neki is megalapozott küldetése van, amit foggal-körömmel próbál teljesíteni, és amiben ezek a piszok kis szuperhősök minduntalan próbálják megakadályozni. Thanos minden ízében méltó főellenség a Bosszúállók számára, ha feltűnik a színen, azonnal aggódni kezdünk akár halhatatlannak hitt kedvenceinkért is.
A Végtelen háború pedig nem fukarkodik a jó oldal megkurtításával. Talán a legmeglepőbb és legbátrabb epizód eddig, amelynek fináléja bizonyosan a székhez szegez mindenkit, és még úgy is borzasztó hatásos, ha tudjuk, folytatása következik…

voxmeter085

A végső százalék a VOX írói által adott százalékok átlaga!

149 perc, amerikai

Bosszúállók: Végtelen háború, 4.5 out of 5 based on 11 ratings
Reviewed by Echte on 25 April 2018

Szólj hozzá!