Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 2    

A password will be emailed to you.

avengers01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.5/5 (28 votes cast)

Bosszúállók

2012.04.26. (The Avengers) Nemsokára olyan nagyszabású kasszasikerek folytatódnak, mint a Vasember, A hihetetlen Hulk, a Vasember 2., a Thor és az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, méghozzá egyetlen filmbe sűrítve. A The Avengers – Bosszúállókban olyan szuperhőscsapat áll össze, melyet korábban soha nem láthattunk még együtt mozivásznon.
Egy váratlan ellenfél tűnik fel a színen, aki minden eddiginél nagyobb veszélyt jelent a Földre, ezért Nick Fury (Samuel L. Jackson), a S.H.I.E.L.D. névre hallgató nemzetközi békefenntartó ügynökség vezetője azon kapja magát, hogy sürgősen szüksége van egy csapatra, amely visszarántja a bolygót a katasztrófa széléről. Ezért kezdetét vesz a földkörüli toborzás – kizárólag szuperhősöket keresnek!

OSCAR-JELÖLÉS 2013
(Legjobb vizuális effektek)

KRITIKA

A Bosszúállók annyira jó lett, hogy még a magyar szinkron sem tudta elrontani.

Susánszky Iván

Joss Whedon a geekek királya. Ha valaki, ő aztán pontosan tudja, mit szeretnének a fanok, amikor beülnek egy Avengers mozira. Szeretnék, hogy csináljon valaki egy filmet, aminek az első percétől az utolsóig vigyoroghatnak, mint akkor, amikor először láttak valamilyen szuperhősös képregényt vagy rajzfilmet. Hogy Hulk elégtételt kapjon végre a sok méltatlan adaptáció után, hogy Tony Stark minden jelenetben legalább egy jó beszólást szállítson, hogy kiderüljön végre, ki az erősebb: Thor vagy a Vasember, Thor vagy Hulk, Hulk vagy a Vasember. Szeretnék, hogy a szuperhősök együtt, közös erővel vigyék el a hátukon a filmet, hogy legyenek nagy konfliktusok és dráma is. Hogy minden, de minden robbanjon föl, omoljon le, kő kövön ne maradjon! Hogy ha már Sólyomszem nem kaphatott saját filmet, legalább itt, ebben a filmben legyen annyira kúl, amennyire csak lehet (és igen, hogy legyen legalább egy Legolasos poén). Hogy a dráma mellett legyen éppen elég humor, legyen autós üldözés,  légicsata és legyen legalább egy beállítás, ahol heroikus zenére pásztázza a kamera a körben álló hősöket. Szóval Whedon ezt mind tudja, és mivel nagyon szeret bennünket, ráadásul íróként, és rendezőként is elég sok mindenbe volt beleszólása, meg is csinál mindent, amit várunk. De Whedon nem hülye. Pontosan tudja, hogy a túlzásba vitt belterjesség megölné a filmet, ezért nem csak azokra gondolt, akik fejből tudják a Fekete Özvegy és Sólyomszem polgári nevét, hanem mindenkire, aki szereti a látványos akciófilmeket. A Bosszúállók szépen felteszi a koronát az eddigi előzményfilmekre, méltó és nagyszerű kiteljesedése a sorozatnak. Hosszú ugyan, van pár pont, ahol leülni látszik, de épp csak annyira, hogy legyen egy szusszanásnyi időnk. Mielőtt eltűnne az önfeledt vigyor a képünkről, jön a következő zúzás. És a zúzást itt tessék jól érteni: olyan pörgős, lendületes, szép ritmusú akciók sorakoznak egymás után, hogy nem győzzük csodálni. Minden egyes cent, amit erre a filmre költöttek, meglátszik, és nem a hivalkodó, öncélú magamutogatás értelmében (senki sem akarja elvenni Michael Bay kenyerét), hanem a nagyon precízen és profin összerakott értelemben, ahol minden apró csavar, minden kütyü, minden egyes maflás és minden robbanás szépen szolgálja a nagy egészet. Joss Whedonnak sok szuperhősös filmet kellene még rendeznie, kezdhetné a sort egy új Bosszúállókkal. És elkezdhetné most azonnal, hogy ne kelljen rá olyan sokat várni.

142 perc, amerikai

Bosszúállók, 4.5 out of 5 based on 28 ratings
Reviewed by Echte on 25 April 2012

Szólj hozzá!