Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 7    

A password will be emailed to you.

bebibumm01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Bébibumm

2017.08.10. (Telle mére, telle fille) Avril felnőni képtelen anyja nárcisztikus személyiségétől szenved, úgy érzi, mintha nem is anyja, hanem egy rakoncátlan lánya lenne. A helyzet akkor sem változik, amikor Avril terhes lesz. Anyja ugyanis erre is képes rálicitálni: bár a véletlennek köszönhetően, de ő is teherbe esik. Anya és lánya így együtt néz az áldott hónapok elé.

KRITIKA

A lánya nyakán élő Juliette Binoche Metallica-pólóban borozgat a kanapén, amikor megtudja, hogy nagymama lesz. Aztán ő is teherbe esik. Binoche-sal nehezen lehet veszíteni, de a film készítői azért megpróbálták.

Kovács Gellért

bebibumm01Eléggé szomorú szembesülni azzal, hogy a francia filmesek, akikkel kapcsolatban még mindig – de egyre ritkábban kiérdemelten – tartja magát a közhely, hogy úgy tudnak vígjátékot csinálni, mint kevés nemzet, igen sokszor kiábrándítóan slendriánul állnak hozzá a kommersz komédiázáshoz. Változatlanul vannak remek színészeik (Binoche konkrétan egy istennő, mindent elhiszünk neki, s a lányát alakító Camille Cottin is szép, tehetséges) és elfogadható alapötleteik, ám a forgatókönyveket rendre összecsapják, s mivel érezhetően ők is tudják, hogy még a legrátermettebb főszereplőknek is szükségük lenne a stáb segítségére, nekiállnak olyan jelenetekkel „menteni” a helyzetet, mint amikor például Lambert Wilson kutyája a zenekari próba közepette szukákról nézeget fotókat, úgy, hogy a mancsaival(!) lapozgatja a képgalériát.
A végefőcím alatt ráadásul még egy Nicsak, ki beszél!-színvonalú poénkodásra is futotta, amin persze lehet vigyorogni, de addig még el is kell jutnunk: a lánynak és az anyukának, meg az apukáknak rá kell jönnie néhány dologra, jó sokat kiabál és sír mindenki, valamint tucatnyi erőltetetten hibbant mellékszereplő magánszámán is át kell verekednünk magunkat. De legalább nem 9 hónapig tart a film, s ott van nekünk Juliette Binoche.

voxmeter045

A Bébibumm a Magyar Filmadatbázisban!

94 perc, francia

Bébibumm, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 09 August 2017

Szólj hozzá!