Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 7    

A password will be emailed to you.

thebossbaby01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Bébi úr

2017.04.13. (The Boss Baby) Az nem kérdés, hogy ki a főnök a családban. Attól a naptól kezdve, hogy az új kisöcsi hazaérkezik, a hétéves Tim érzi, hogy megváltoznak otthon a viszonyok. A jövevény taxin fut be, öltönyt meg diplomatatáskát visel, és be nem áll a szája – el is hódítja közös szüleik szeretetét. De Tim nem adja fel, nekivág, hogy visszaszerezze, ami addig kizárólagos, jogos tulajdona volt – és egy őrületes összeesküvés nyomaira akad, melynek célja, hogy felborítsa a világban szétosztott szeretet egyensúlyát; és ez a felvágós, magát kisöcsinek álcázó bébi menedzser áll az egész konspiráció középpontjában. A testvéreknek össze kell fogniuk, hogy megakadályozzák a szörnyű terv valóra válását, megmentsék a szüleiket, helyreállítsák a világ helyes rendjét, és bebizonyítsák: a szeretet valójában végtelen és nagyon erős.

 OSCAR-JELÖLÉS 2018
(Legjobb animációs film)

KRITIKA

A DreamWorks filmjeinek viszonylag ritkán van helyén a szíve, de a Bébi urat ilyen szempontból nem érheti kritika. Viszont a történeten még dolgozhattak volna egy kicsit a srácok.

Tóth Csaba

thebossbaby01Az alapötlet nagyszerű. Hogyan dolgozza fel egy kisgyerek, amikor kistestvér érkezik a családba, és a szülei figyelme már nem csak rá összpontosul? Tom McGrath rendező (Madagaszkár-filmek) egy pszichológus alaposságával mutatja be az elfogadás különböző állomásait, és ilyen szempontból a Bébi úr egy nagyon okos és alapos film. Csakhogy McGrath-ék ezt az alapot egy elég vad fantáziasztoriba helyezték bele, amelyben üzletemberként viselkedő bébik küzdenek a kisbabák népszerűsítéséért a Földön, miközben le akarják nyomni a kiskutyák egyre növekvő népszerűségét. Persze egy ennyire agyament ötletet is lehetne konzekvensen és a saját belső logikája szerint jól működően bemutatni, csakhogy ez itt nem igazán sikerül, és másfél óra után is ugyanazt érezzük, mint a film elején: ennek itt azért nem volt túl sok értelme.
Ennek ellenére a Bébi úr még így is a bőven élvezhető kategóriába tartozik. Pörög, mint a DreamWorks animációs filmjei általában, de sosem pörög túl, és gyakorta ötletesen lendül át az abszurd irányába, a felnőttek számára is szórakoztató poénokat szállítva. Mindeközben még egy kicsit elgondolkodtatni is képes mind a gyerek-, mind pedig a felnőtt nézőket, szóval így is működik a dolog, de ha a sztorira egy kicsit több energiát fordítottak volna, akár nagyon jó is lehetett volna a végeredmény.

voxmeter065

97 perc, amerikai

 

Bébi úr, 3.0 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 12 April 2017

Szólj hozzá!