Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 1    

A password will be emailed to you.

bazinagyfrancialagzik01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Bazi nagy francia lagzik 2

2019.03.21. (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?) A Verneuil család ismét visszatér! Claude és Maria Verneuil újabb nehézséggel szembesül. Négy vejük, Rachid, David, Chao és Charles úgy döntenek, hogy családjaikkal együtt külföldön próbálnak szerencsét. Claude és Marie el sem tudják képzelni, hogy távol legyenek szeretteiktől, ezért mindent elkövetnek, hogy visszatartsák őket a költözéstől… A Bazi nagy francia lagzik 2014 bombasztikus francia vígjátéksikere volt, amely négy hétig vezette hazája nézettségi toplistáját, s Franciaországban az év legnézettebb filmje volt 104 millió dolláros bevételével, megelőzve valamennyi hollywoodi stúdiófilmet. A film világszerte hatalmas sikert aratott, Magyarországon is több mint 100 ezer néző látta az első epizódot a mozikban. A folytatásban valamennyi színész visszatér, a családfő Christian Clavier vezetésével (Jöttünk, láttunk, visszamennénk-sorozat, Asterix-sorozat). A Bazi nagy francia lagzik 2 a legjobb francia vígjátékhagyományokat követi, s ezúttal is bővelkedik humorban.

KRITIKA

Ugyanaz sokkal rosszabbul: Verneuilék ismét polkorrekten puffogtatják a polinkorrekt poénokat, csak most alig lehet rajtuk nevetni.

Kovács Gellért

bazinagyfrancialagzik01Ha egy vígjáték akkora siker lesz, mint az első rész, folytatni kell, ezt mindenki tudja, éljen bárhol a világban – vagy legyen neki bármilyen származású a házastársa. Így hát kicsit sem hibáztatható Philippe de Chauveron, hogy másodmagával megírta, és egyedül megrendezte a franciaságukra igencsak büszke apuka és anyuka kálváriájának folytatását, amelyben az előzményben férjhez ment négy lányuk férjeik oldalán – s ahol vannak, ott a gyerekekkel – szeretnék elhagyni az országot. Ki Algériába, más Kínába, vagy Algériába, esetleg Indiába menne boldogulni. Lesz is nagy felháborodás!
Meg persze lesz egy újabb esküvő is, hát muszáj, hogy legyen, s az sem baj, hogy ezúttal egy meleg románccal igyekeznek bővíteni a kavalkádot, ami még jól is állhatna a filmnek, de igazából teljesen mindegy, mi történik benne (egyébként szinte semmi), úgyis csak az számít, hogy Christian Clavier és társasága a lehető legtöbb önironikus célzattal megeresztett rasszviccet süthesse el az ebédlőasztalnál, s a többi forgatási helyszínen. A multikulti szemlélet miatt persze most is üdvözlendő az üzenet, miszerint nem félni kéne egymástól, hanem együtt kacagni a hülyeségeinken, ám a Bazi nagy francia lagzik 2 normális történet és kidolgozott gegek híján csak arra képes, hogy az első rész aggasztóan vérszegény és fárasztó utánérzéseként igyekezzen pénzt keresni magának. Ami ott szerethető tabudöntögetés volt, most maximum arra jó, hogy belássuk: legalább a szándék változatlanul nemes – ha már a film maga roppant nehezen élvezhető.

voxmeter030

99 perc, francia

Reviewed by Echte on 20 March 2019

Szólj hozzá!