Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 4    

A password will be emailed to you.

baywatch01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 1.8/5 (4 votes cast)

Baywatch

2017.07.13. (Baywatch) A nagysikerű tévésorozat moziverziójában az elkötelezett vízimentő, Mitch Buchanon (Dwayne Johnson) akasztja össze a bajuszt egy pimasz újonccal (Zac Efron). Ám a két vetélytárs összefog, amikor arról van szó, hogy fel kell göngyölíteniük egy bűnügyet, amely az egész öböl jövőjét veszélyezteti. Feszes szituk és feszes izmok, dagadó hullámok és dagadó keblek, hatalmas poénok és parányi bikinik.

KRITIKA

Fejesnek indult, segges lett belőle.

Arányi Zsuzsanna

baywatch01Elvetemült ötlet volt mozifilm formájában újjáéleszteni a ’90-es évek ikonikus sorozatát, de attól kezdve, hogy egyértelmű lett: az alkotók ironikus hangvételű hommage-ként szándékoznak működtetni a filmet, bizakodó lett a közönség. Már anno is képtelenség volt komolyan venni a pipacspiros bikiniben lassítva nyargaló tökéletes lányok és az őrtoronyból a terepet marcona tekintettel kémlelő, kidolgozott testű életmentők kalandjait, de ennek ellenére mind a széria, mind David Hasselhoff szexpázsitja (értsd: kacéran kunkorodó mellkasszőr-együttese) is örökre beleírta magát a sorozattörténelembe. Bugyuta, de szórakoztató széria volt szép lányokkal és fiúkkal. Ahogy állt össze a remake stábja, és kaptuk az ízelítőket, egyre inkább úgy tűnt, az új Baywatch-ot maximum attól kell féltenünk, hogy szemideggörcsöt kap a nézőkre való folytonos kikacsingatástól, de ennél sokkal nagyobb bajok adódtak.
Még mielőtt: a sztorit eszünk ágában sincs számon kérni egy Baywatch címre hallgató projekten, hiszen már az ikonikus sorozat sem tört krimikirályi babérokra, viszont annak volt egy jó adag bája és egy (egységes) hangulata. Itt is érződik, hogy a készítők próbáltak néhány egyszerű, de méltányolható üzenetet átadni, mint a közösség formáló ereje, csakhogy közben valakinek hullazsír csöpög a szájába. Azaz a baywatch02film egyfolytában a saját hatásmechanizmusát vágja agyon az egymást kioltó mozzanatokkal, így a végeredmény zagyva, egyszersmind meglepően semmilyen lett. Durván korhatáros mozihoz nem elég belemenős, ráadásul javarészt elhasznált poénokkal operál (ami meg tényleg vicces, azt lelövi az előzetes). A „nyomozós” szálnál még a Misi Mókus is szövevényesebb, látványos limonádénak pedig se nem néz ki elég jól (az „akciószekvenciák” konkrétan rosszul vannak snittelve, de ezt fogjuk arra, hogy direkt reflexió a kultszéria bénázásaira), se nem frissít fel, bár akadnak üdítő pillanatok, amelyek mind annak köszönhetőek, hogy a színészek látható élvezettel mókáznak. Dwayne Johnsonnak nem csak óriási a karizma, de karizmája is van (senki ne forgassa a szemét, ehhez hasonló poénokra a filmben is lehet számítani), Zac Efron nem tudjuk, meddig akar még vezekelni a High School Musicalért, de egyre jobban áll neki, a csajok pedig nem csak a biodíszlet funkciót töltik be, hanem igyekeznek alakításukkal idézőjelbe tenni ezt az egész szexuális tárgy dolgot.
A film legnagyobb problémája az, hogy nem tudta eldönteni, hogy most a régi sorozat paródiája akar lenni, vagy egy saját maga jogán létező habkönnyű, ugyanakkor mocskos szájú vígjáték, így hiába egyensúlyozott a szörfdeszkán, végül elnyelték a hullámok.

voxmeter055

116 perc, amerikai

Baywatch, 1.8 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 12 July 2017

Szólj hozzá!