Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 1    

A password will be emailed to you.

benefits01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)

Barátság extrákkal

2011.09.22. (Friends with Benefits) Egy rámenős fejvadász (Mila Kunis) megtalálja az igazi munkaerőt (Justin Timberlake) megbízója számára, akit rövid ostrom után meg is győz, hogy egy új állás kedvéért érdemes New Yorkba költöznie. De közben azon kapja magát, hogy nagyon bejön neki a srác. Sőt, azt is sejti, hogy ő is tetszik a srácnak. Abban viszont mindketten biztosak, hogy a másik tele van olyan tulajdonságokkal, amelyektől egész életükben féltek és menekültek.
A kísértésnek legjobb engedni: az új barátok megegyeznek, szigorúan csak a testiségre koncentrálnak, érzelmek kizárva. Mindketten abban bíznak, hogy így minden nagyon egyszerű marad, de persze tévednek.

KRITIKA

Ha nem láttam volna pár hónapja, hogy a Csak szexre kellesz rövid summája az IMDb-n szó szerint megegyezett a szóban forgó filmével, akkor sem számítottam volna kevésbé elcsépelt sztorira.

Vértes Eszter

Így, gondolatban felvértezve a csalódottsággal szemben, hogy egy unalomig ismételt történetet fogok látni, még kiábrándítóbb volt ez a film. Amikor ugyanis érezhetõen erõlködik az egész alkotógárda, hogy elhiggyük, ez most MÁS, akkor mégis felébred valami remény, hogy ez most TÉNYLEG MÁS lesz. Lehetõleg jobb. Na, ez nem jött be. Attól ugyanis, hogy egy szándékosan giccses hepiend után nem az hangzik el, hogy „szeretlek”, vagy hogy „gyere hozzám”, hanem, hogy „dugjunk!”, attól még nem lesz eredetibb egy történet. Ami üdítõ és szerethetõ volt ebben a filmben, hogy a két fõszereplõ (Justin Timberlake és Mila Kunis) még friss arc az álomgyárban, így nem tudjuk kívülrõl a grimaszaikat, még nem láttuk õket ötször ugyanabban a szerepben. Ezt viszont ügyesen ellenpontozza a karakterek sablonossága, amivel teljesen hiteltelenné válnak mindketten. Bravó a forgatókönyvírónak, aki úgy álmodta meg ezeket a szereplõket, hogy a legkevésbé se hasonlítsanak a mindennapi emberekhez. Vagy úgy csavarta meg a történetet, hogy a kezdeti, újdonsággal kecsegtetõ, ötletes montázs feledésbe merüljön és csak várjuk türelmetlenül, hogy milyen is lesz majd a végszó. Annyit elárulok, legfeljebb az okozott meglepetést – valójában nem –, hogy hollywoodban ennyire ostobának nézik a közönséget.

A végső százalék a VOX írói által adott százalékok átlaga.

109 perc, USA

Barátság extrákkal, 4.3 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 21 September 2011

Szólj hozzá!