Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 5 + 12    

A password will be emailed to you.

justiceleague01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.3/5 (4 votes cast)

Az Igazság Ligája

2017.11.16. (Justice League) Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman, Cyborg és Flash. És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. Lassúak voltak. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír. Nincs metahumán, aki képes lehet megállítani.

KRITIKA

Próbálkoztak, próbálkoztak, de ez még mindig csak kármentés. A DC egykor még főműnek szánt csúcstalálkozója nem több válságterméknél.

Kovács Gellért

justiceleague01Kicsit már fárasztó úgy nézni ezeket a filmeket, hogy közben az ember igyekszik empatikus lenni. Hisz borzasztó érzés szenvedni látni szívünknek kedves szuperhősöket, s eléggé kellemetlen úgy ülni a moziban, hogy állandóan kompromisszumokat kell kötni a józan ésszel. Az egyik jelenetnél arra gondolunk, hogy oké, a CGI elég közepes, de itt még biztos ott volt Zack Snyder, ezen már nem lehetett változtatni, jó, ez a poén aranyos is lehetett volna, ha nem lehetne érezni, hogy az utóforgatások során varrták oda: abban az időszakban, amikor egy bizonyos tömött bajusszal is kínlódni kellett a szakembereknek, s hát, legyünk őszinték, a digitális borotválás igencsak nevetségesre sikerült.
Szóval, nem. Nem érdemes úgy nézni Batman, Wonder Woman, Flash, Aquaman és Cyborg összeállós nagy kalandját, hogy lefaragunk az elvárásainkból. Az Igazság Ligája 300 milliós hollywoodi szuperprodukció, amelynek főgonosza (Steppenwolf) egy kívül-belül műanyag, szarvas dögunalom, a „történet” ugyan nem tesz hosszú kitérőket az érzelgős semmibe, de még így is teljesen hiteltelenül használ nagy szavakat, a poénok néha aranyosak, ám legtöbbször csak arra jók, hogy érzékeltessék: ezek a karakterek, ezekkel a színészekkel tényleg alkalmasak lennének arra, hogy képregényesen vibráló élettel töltsenek meg egy egész filmet. Ben Affleck itt már olyan Bruce Wayne-t formáz, aki szinte az egész játékidőben a kamerákon túli büfébe vágyik, Gal Gadot nyilván érezte, hogy neki a legszerencsésebb a helyzete, justiceleague02ennek megfelelően élvezi is a játékot, Ezra Miller Barry Allenje jópofa, de néha sok, Ray Fisher kényelmetlenül érzi magát a számítógéppel rárajzolt fémtoldalékokkal, viszont küzd derekasan, Jason Momoa izmos kezében pedig csodásan áll a vasvilla, s látványosan ugrik bele a zord habokba, nadrágban. A mellékszereplők persze most is csak díszleteznek: Alfred (Jeremy Irons) távirányítással segít és támogat, Lois Lane (Amy Adams szépen néz) és a múltkori összecsapás idején alighanem komoly csuklással küzdő Martha néni (Diane Lane) szomorúak, Gordon felügyelő (J.K. Simmons) meg reménykedik.
A sztárok tehát megoldják, s ők, no meg Joss Whedon nagyjából szépen lekövethető belepiszkálásai a szakadék széléről valóban visszarántották Az Igazság Ligáját, de az tényleg nem jelent sokat, hogy ha a Batman Superman ellen – Az igazság hajnalától némán ordítottunk a fájdalomtól, akkor most nagy eséllyel nyugodtabbak lehetünk. A csapat megvan, valami kémiaféleség is érezhető közöttük, már csak munkát kellene adni a tagoknak, hogy fontosnak, értékesnek érezhessék magukat – nem beszélve azokról, akiknek tényleg semmi közük ahhoz, hogy a stúdió falai között micsoda kapkodás zajlott, hogy valamiképpen megmenthessék, és vonzóvá varázsolhassák a franchise aktuális darabját. Teljes szívünkből drukkoltunk nekik – de könyörgöm, tényleg ne kelljen már örülni annak, ha egy bombasztikus lehetőségeket kínáló szuperhősmozi ugyan nem kínos, viszont eléggé izzadságszagú és érdektelen.

voxmeter060

120 perc, amerikai

 

Az Igazság Ligája, 3.3 out of 5 based on 4 ratings
Reviewed by Echte on 15 November 2017

Szólj hozzá!