Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 7    

A password will be emailed to you.

theemojimovie01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Az Emoji-film

2017.08.10. (The Emoji Movie) Még nincs minden felfedezve: feltérképezetlen univerzumok vesznek körül minket, még ha nem is tudunk róluk – talán azért, mert nagyon kicsik. Az okostelefonjában például mindenkinek van: egy boldog völgy, ahol a különféle szmájlik és hangulatjelek élnek és dolgoznak. Ám mindig mosolygós és kacsingatós békéjüket megzavarja egyikük, aki kerek fejébe veszi, hogy kideríti, mi van a völgyükön túl. Kalandos vándorútra indul, amelynek során neki és társainak egyre veszélyesebb alkalmazások kerülnek útjukba. Sőt, egy ismeretlen kéz talán ki is akarja törölni őket…

KRITIKA

A film, amitől megutálod a mobilodat.

Kovács Gellért

theemojimovie01Nem tudom, hányan lehettek olyanok a Sony animációs részlegénél, akik rossz ötletnek tartották, hogy egész estés produkció készüljön a hangulatjelek titkos életéről, de van egy olyan érzésem, hogy jó sokan voltak, s büntetésből mindenkit bevontak a munkálatokba. Ők pedig elhatározták, hogy bosszút állnak, s csináltak egy szabotázzsal felérő izét, egy színes, ízléstelen akármit, aminek a forgatókönyvét mintha hunyorogva, brutális másnaposságtól gyötörve pötyögték volna be Messengeren, s mintha pont azért készült volna, hogy a megtekintés után az összes néző tiszta erőből szégyellje, hogy valaha is emojit mert küldeni egy ismerősének, s ugyanolyan haszontalannak és szellemtelennek érezze az életét, mint amilyen a késztermék.
Öngyilkos trollkodásnak mondjuk nem rossz, de minden másnak szinte értékelhetetlen, hiába próbálták meg mégiscsak becsomagolni valamiféle basic-tanmesébe az outsider emojiról, akibe sokkal több érzelem szorult, mint amit elvárnak tőle. Látványban persze hozza a kötelezőt, a magyar szinkron munkatársai rettentően igyekeztek, de az okostelefonok képzeletbeli belső világa fantáziátlan és lehangoló, a poénok mintha nem is lennének (mert igazából nincsenek is), érvényes szatírát, társadalomkritikát meg tényleg csak akkor lehet belelátni, ha elfogadjuk azt is, hogy Az Emoji-film tulajdonképpen saját magát akarta megsemmisíteni. Fogadjuk el, mást úgyse tehetünk!

voxmeter015

86 perc, amerikai

Az Emoji-film, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 09 August 2017

Szólj hozzá!