Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 5    

A password will be emailed to you.

azahulyesziv01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Az a hülye szív

2018.10.11. (Dieses bescheuerte Herz) Amikor Lenny, a harmincas éveiben járó gazdag srác azzal szembesül, hogy gondoskodnia kell a tizenöt esztendős Davidről, aki súlyos szívbetegségben szenved, nem mindennapi kaland veszi kezdetét. Hogy teljesítse fiatal barátja összes kívánságát, Lenny gondolkodás nélkül megszeg minden szabályt.

KRITIKA

Szóval ilyen az, ha kevesebb kurázsival, kevesebb tehetséggel, de ugyanakkora szívvel csinálják meg a németek a saját Életrevalók feldolgozásukat…

Oblath Ádám

azahulyesziv01Lenny Reinhard Németországban éli a gazdag fiatalok – illetve az ő esetében már középkorúak – életét. Buli, pia, haverok minden este, amit főorvos apja finanszíroz. Nem igazán találja magát, de nem is nagyon keresi, ráadásul nincs is rászorulva. Egy este Lenny piásan belehajt a medencébe, apjának pedig itt lesz elege. Ultimátumot ad: vagy foglalkozik az általa tíz éve kezelt, szív és egyéb betegségekben szenvedő tizenöt éves sráccal, vagy elzárja a pénzcsapot. Természetesen a történet borítékolható. Lenny és David nagyon jóban lesznek, kölcsönösen hatnak egymásra, miközben Lenny segít valamennyi álmát megvalósítani a beteg srácnak, hiszen neki bármelyik nap az utolsó lehet.
Az összehasonlítás a fent említett francia remekművel elkerülhetetlen, rengeteg jelenet visszaköszön onnan. Ami miatt nem tud hasonlóan maradandó élményt nyújtani, az abból fakad, hogy kicsit bátortalanabb, modorosabb módon nyúl a témához. Emellett sok helyen hatásvadász, és a rendező érezhetően nem tudott elszakadni néhány képkockától. Azonban kár lenne tagadni, hogy még ezekkel a hibákkal együtt is működik a film. A Davidet alakító Philip Schwarz játéka ugyan hajlamos átcsapni ripacskodásba, de a szomorú pillanatoknál nagyon összeszedett alakítást nyújt. Elyas M’Barek pedig hozza kábé ugyanazt a három arcát, amit már a Fák jú Tanár úr!-trilógiában is megszokhattunk tőle, de elég ügyesen váltogatja őket. Ha nem is kerül a nagyok közé a polcon, attól még az Az a hülye szív szerethető alkotás.

voxmeter070

104 perc, német

Reviewed by Echte on 10 October 2018

Szólj hozzá!