Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 5 + 2    

A password will be emailed to you.

fatherfigures01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Apavadászat

2018.01.04. (Father Figures) Nincs kellemetlenebb egy váratlan jó hírnél. Az anyjuk (Glenn Close) újra férjhez megy, és a nagy napon bevallja két felnőtt fiának (Owen Wilson + Ed Helms), hogy hazudott nekik. Eddig mindig azt mesélte, hogy az apjuk réges-régen meghalt, de most elárulja, hogy igazából sosem volt benne biztos, ki az apa – de az igazság valahol egy amerikai foci csapat környékén keresendő. A két testvér világ életében híres volt a rossz döntéseiről. Hát, most úgy határoznak, hogy megkeresik a lehetséges apákat, és kiderítik, kitől kérhetnek ezentúl zsebpénzt.  Nekivágnak a nagy utazásnak: a lehetséges apák feltérképezése során őrült dolgok esnek meg velük, és ők nem kerülnek közelebb az igazsághoz… de legalább nem is tanulnak semmit az egészből.

KRITIKA

Az ikrek elszabadul.

Arányi Zsuzsanna

fatherfigures01A film egyik legjobb húzása, hogy nem direktben foglalkozik azzal az abszurditással, hogy Ed Helms és Owen Wilson kétpetéjű ikreket alakítanak. Egyébiránt a mértékletesség és az arányérzék kicsit sem jellemzi az Apavadászatot, ami címéhez híven egy sok éven át elhazudott családfő megtalálásáról szól.
A rendezői székbe Lawrence Sher ült, aki rosszul hitte, hogy eleget lesett el a vígjátékok működési mechanizmusáról a Másnaposok vagy épp a Haverok fegyverben operatőrjeként. Az sem volt szerencsés, hogy valaki jó ötletnek tartotta, hogy Justin Malen (Hivatali karácsony) ismét – látszólag – kontroll nélkül adhassa ki magából a sok felgyülemlett poént, amelyek alapvetően három kategóriába sorolhatók. Egy csomó olyan jelenet pereg előttünk, amit jobb esetben egy görbe estén díjaznak az elázott haverok (lásd pisipárbaj), aztán egy nagy adag olyan minőségű vicc is bekerült, amit a jobb indulatú közönség egy elnéző mosollyal honorál (túl van húzva és nem elég ütős), és meglepő módon az ordenáré, valamint az unalmas humormozzanatok mellett elfért egy pár tényleg szellemes jelenet is (a suttogó recepciós bármelyik Coen-filmben megállná a helyét!). A végeredmény egy ütemtelen katyvasz, amire azért nagyon nem tudunk haragudni, pedig mindkét főszereplő antipatikus, a cselekmény iszonyúan repetitív, és egy rakás jó színész küszködik benne látványosan (de leginkább Christopher Walken és J. K. Simmons).

voxmeter045

 

113 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 03 January 2018

Szólj hozzá!