Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 8    

A password will be emailed to you.

apaeg01
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.7/5 (3 votes cast)

Apa ég!

2012.08.02. (That’s My Boy) Apa csak egy van. Néha még az is sok. Donny Berger (Adam Sandler) sokáig nem is tekintette magát igazi apának. Kamaszkorában viharos kalandba keveredik szexi tanárnőjével (Eva Amurri Murtino) – melyik kamaszfiú ne álmodozna erről -, és miután kapcsolatuk lelepleződik, Ms. McGarricle-t börtönbe zárják. Szerelemgyerekük, Todd (Andy Samberg) felnevelése pedig a fiatal Donnyra marad.
30 évvel később, Donny hírét veszi, hogy fia – aki közben sikeres üzletember lett -, házasodni készül, és egy jómódú család lányát (Leighton Meester) fogja elvenni. Donny bajban van, több tízezer dolláros tartozást halmozott fel, és végül arra az elhatározásra jut, hogy felkeresi évek óta nem látott fiát. Az esküvő előtti hétvégén beköltözik a fiatalokhoz, és nekilát bepótolni az elmulasztott éveket, teljesen felforgatva ezzel a hétvégi ünnepséget, és Todd addigi életét.

KRITIKA

Vajon hány gagyi komédiát csinál még Adam Sandler? És vajon hány magyar szójáték süthető még el, amiben az apa szó szerepel?

Hlavaty Tamás

A Jack és Jillben saját maga női kiadását játszotta Adam Sandler, most pedig a ”hibbant apa keresi fia kegyeit” klisét vette elő. Később várható még egy kutyás állatság, esetleg egy szerepcserés móka, és emberünk nagyjából végig is ment az összes gáz vígjáték sablonon. Na de addig is itt van nekünk az Apa ég! ami 70 millából készült és eddig mindössze 40-et hozott, ezért ugyanúgy bukta, ahogy a legutóbbi opus.
Sandler egy meglehetősen fiatal apát alakít, aki kamaszkora hajnalán teherbe ejti szexi tanárnőjét, majd gyerekfejjel neveli fel a fiút (Andy Samberg), akivel legközelebb annak esküvője előtt találkozik. A sztori persze az újból összekovácsolódó család-vázra van felhúzva, percre pontosan tudjuk, mikor milyen fordulat következik, ami akkor sem lenne jó hír, ha vicces lenne a film, de nem az. Ennek a kritikusok pont annyira örülnek, mint egy Justin Bieber-koncert közben elvégzett végbéltükrözésnek, pedig annyira azért nem fáj a Sean Anders által rendezett film, de persze picit sem jó érzés mindezt látni. Akinek feltűnt, hogy a fiatal tanárnő szerepében domborító Eva Amurri Martino mennyire hasonlít az idősebb kiadását alakító Susan Sarandonra (igen, most ő szerepel Sandler „járassunk le legendás színészeket” rovatában), azt talán nem lepi meg, hogy a való életben ő Sarandon lánya. Ez például jó hír, ahogy Vanilla Ice jelenléte is, az viszont nem, hogy 80 perc helyett majd két óra a játékidő. És persze annak sem örülünk, hogy leforgatták ezt a mozit.

116 perc, amerikai

Apa ég!, 2.7 out of 5 based on 3 ratings
Reviewed by Echte on 01 August 2012

Szólj hozzá!