Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 5    

A password will be emailed to you.

annie01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

Annie

2015.01.22. (Annie) Annie (Quvenzhané Wallis) árva, és élvezi. Nem mintha bármi vicces lenne az árvaházi mindennapokban: a gonosz főnéni (Cameron Diaz) legalább is mindent elkövet, hogy megkeserítse védtelen neveltjei életét. De a kislányok hada – és leginkább a cserfes, mókás, ötletekből kifogyhatatlan címszereplő – szerencsére mindig okosabb, gyorsabb, ravaszabb nála. A nevelőnő és az árvák közti háborúskodás talán sosem érne véget, ha Mr. Stacks (Jamie Foxx), a milliomos iparmágnás nem indulna a polgármester-választáson. Kampánya részeként kiválaszt egy árvát, magához veszi, és ha újságírót vagy fotóst lát a közelben azonnal igyekszik jó apaként viselkedni. Annie persze az új környezetében sem nyughat: igazságérzete és humorérzéke alaposan felforgatja az egyszerű pénzember mindennapjait – és olyan érzéseket kelt életre benne, amelyekről nem is tudta, hogy léteznek.

KRITIKA

Megvan az a kép, amikor a szamár elé egy répát lógatnak, hogy így bírják rá a haladásra? Valahogy így lehetett ez a forgatáson Cameron Diazzal és Jamie Foxszal is, csak répa helyett egy jó kövér csekkel.

Oblath Ádám

annie01Egy klasszikust újraforgatni nem szükségszerűen rossz ötlet. Akadnak azért bőven jobb feldolgozások a rengeteg felesleges szemét mellett. A legfontosabb kérdés általában az, hogy mennyire működik ma a régi mozi. A ’82-es eredeti ugyan már kissé megkopott, de még mindig van valamennyi bája. A sztori idomult a mai kor elvárásaihoz, néhány csavarral megspékelve. Annie ötödmagával él egy iszákos nevelőszülővel, aki teljesen nyíltan csakis az árvákért járó segélyért csinálja az egészet. Nem csügged a kiscsaj, még aktívan hisz benne, hogy megtalálja az igazi szüleit. Egyik nap Will Stacks elrántja a lurkót egy autó elől, és rájön, hogyan tudná felhasználni Annie-t a közelgő választás kampányaként, ő szeretne lenni ugyanis a következő polgármester.
Érdekes módon a film alatt nem a “rossz” és az ahhoz hasonló jelzők jutottak eszembe, hanem az, hogy kínos. Az egész film végtelenül kínos. Nem hihető a színészekről, hogy ők ezt élvezik, plusz a mai korba áthelyezve nem működik a történet. Az olyan gonosz karaktereket, mint a nevelőnő, teljesen megértjük, mert a kis hősnő minden alkalmat megragad, hogy stoplis cipővel táncoljon az idegein. Csoda, hogy ki van akadva? Azt meg már meg sem próbálom érteni, hogy egy olyan ember, aki gazdag és az emberek puszta érintésétől rosszul van, mi a francnak akar polgármester lenni? A zene nem rossz mondjuk, de ahhoz nem feltétlenül kéne egy egész filmet forgatni. Ja, hogy Will Smith és Jay Z a producerek? Nem szóltam.

voxmeter020

 

118 perc, amerikai

Annie, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 21 January 2015

Szólj hozzá!