Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 9    

A password will be emailed to you.

dunkparents01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Amit nem akarsz tudni a szüleidről

2019.02.28. (Drunk Parents) Frank (Alec Baldwin) és Nancy (Salma Hayek) egyetlen gyermeke épp most ment egyetemre, ők meg visszatérhetnek gazdag, előkelő környéken lévő házukba. Pénzük egyre inkább fogy, ezért egyre szélsőségesebb intézkedéseket hoznak meg annak érdekében, hogy fenn tudják tartani a látszatot. Egy látszólag mesteri tervet eszelnek ki: pár hónapra kiadják a szomszéd házát, amíg az nyaral. Ám a tökéletes terv rémálommá válik, amikor tévesen őket rabolják el, és amelynek eredményeképpen szembe kell nézniük a kemény valósággal.

KRITIKA

Amit nem akartunk látni Salma Hayektől és Alec Baldwintól. Meg úgy nagyjából senkitől sem.

Kovács Gellért

dunkparents01Provokatív vígjáték egy részeg házaspárról, akik saját hülyeségeik miatt elveszítik bazi nagy házukat, amit vissza kell szerezniük, mielőtt a lányuk hazajön a koleszből? Jöhet!
Pontosabban jöhetne, mert az eredeti cím (Drunk Parents) hiába ígér valami ilyesmit, Fred Wolf (A házinyuszi) rendezése nem ezt adja, s az a legkínosabb, hogy még csak nem is ez a legnagyobb baj a filmmel. Bár a két főszereplő kétségtelenül iszik a játékidőben (ahogy mondani szokás, mint a gödény), sokra – mármint sok poénra – nem megyünk a piálásukkal. Elvégre nem csinálnak mást, mint idiótán ordibálnak, s próbálnak a forgatókönyv által felkínált, kicsit sem vicces és még annyira sem kreatív kalamajkákból kikeveredni. Aminek mi is drukkolunk, mert akkor vége lesz a filmnek.
Az Amit nem akarsz tudni a szüleidről merő szenvedés, a szereplők legtöbbször a szó mindkét értelmében egy helyben toporognak – Baldwin tekintetén például kifejezetten látszik: csak reménykedni mer abban, hogy amit csinál, az szellemes, mert nem feltétlenül hiszi el. Jól hiszi. Hayek hasonlóan tanácstalan, így ő is kiabálással s a – hasonlóan elviselhetlen –  mellékszereplők körüli rohangálással nyugtatja magát.
Csak minket nem nyugtat meg senki, hogy igazából nem egy mozifilmet látunk, hanem túl sokat ittunk előző este, s ezért álmodjuk ezt az egészet. Ráadásul gázsira is hiába is várnánk, amiért végig kellett kínlódnunk ezt az érthetetlen katasztrófát.

voxmeter020

96 perc, amerikai

Reviewed by Echte on 27 February 2019

Szólj hozzá!