Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 10    

A password will be emailed to you.

thegirlinthespidersweb01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Ami nem öl meg

2018.11.08. (The Girl in the Spider’s Web) Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek. Az elmúlt évtized legsikeresebb krimisorozata sötét és fenyegető hangulata valamint két kiválóan megírt főszereplője miatt válhatott ennyire népszerűvé. A sorozat első részét David Fincher rendezte Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével. A rendező ezúttal a Vaksötéttel hatalmas sikert aratott Fede Alvarez.

KRITIKA

Úgy tűnik, a Gonosz halott remake-en és a Vaksötéten edződött Fede Alvarez rendezőnek jobban fekszik a könnyen átlátható, letisztult történetmesélés. A tetovált lány új kalandjának szövevényébe némileg beletört az egyébként bitangéles bicskája.

Szöllőskei Gábor

thegirlinthespidersweb01Lisbeth Salander kétségkívül a 2000-es évek egyik legizgalmasabb és legösszetettebb irodalmi- és filmes karaktere, akit mind Noomi Rapace, mind Rooney Mara kitűően formáltak meg, előbbi egy svéd trilógiában, utóbbi egy amerikai adaptációban. Ezúttal a hozzájuk hasonlóan remek színésznő, Claire Foy kapta a lehetőséget, hogy a magáévá tegye a biszex, szélsőséges kinézetű és viselkedésű hackerlányt az immár Stieg Larsson hiányában David Lagercrantzra bízott Ami nem öl meg című negyedik regény mozgóképes feldolgozásában. A kémek, kiberbűnözők és korrupt kormányhivatalnokok ragacsos pókhálójában vergődő Salander ráadásul ezúttal is kapott egy családi drámaszálat, pszichopata apja helyett most nővére tűnik fel egyre többször a gyerekkori flashbackekben, amelyek természetesen erősen kihatnak az aktuális eseményekre. Az Ami nem öl meg legnagyobb baja egyértelműen a forgatókönyv: a sztori során random feltűnő és eltűnő karakterek, az egyre hihetetlenebb véletlenek (akár Deus ex machinára is átnevezhették volna a filmet) és a szereplők ködös, zavaros motivációi tönkrevágják az egyébként dinamikus és szórakoztató rendezést: szinte egy percnyi szusszanást sem kapunk, nagyszabású akciók, verekedések, lövöldözések és sokszor ötletes, szorult szituk próbálják feledtetni a vérszegény szkript banalitásait. Szóval kéretik inkább ezekre koncentrálni, mert a megtekintés után kíméletlenül átitathatja pórusainkat a csalódottság.

voxmeter050

117 perc, brit-német-svéd-kanadai-amerikai

Ami nem öl meg, 4.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 07 November 2018

Szólj hozzá!