Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 2    

A password will be emailed to you.

americanassassin01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (2 votes cast)

Amerikai bérgyilkos

2017.09.14. (American Assassin) Mitch Rapp (Dylan O’Brien) életét egy szörnyű tragédia árnyékolja be: egy terrorista támadás során a szeme láttára ölik meg a menyasszonyát. A mindenre elszánt férfi személyes bosszút esküszik, egyetlen célja, hogy kiiktassa a kegyetlen merénylőket. Az egykori sikeres atlétára a CIA igazgatóhelyettese, Irene Kennedy (Sanaa Lathan) is felfigyel: felveszi Mitchet az ügynökség elit terroristaelhárító programjába, majd a hidegháborús veterán, a kőkemény Stan Hurley (Michael Keaton) kezeire bízza. A kiképzés során a hajthatatlan Rapp profi gyilkológéppé válik, aki nem kímél egyetlen fanatikus merénylőt sem. A fiatal hírszerző hamarosan a Közel-Kelet legveszélyesebb radikális harcosaival találja szembe magát, akik bármilyen eszközt képesek bevetni, hogy világuralomra törjenek.

KRITIKA

Valaki itt túl sokszor nézett Jack Ryan- és Jason Bourne-filmet, csak valami rejtélyes okból mindkét franchise-ból pont az utolsó részt…

Tóth Csaba

americanassassin01A Lionsgate be szeretett volna törni a kémfilmes piacra, gondolván, hogy Ethan Hunt, Jason Bourne, James Bond és Töki mellett csak akad ott még egy hely, de franchise-építéshez az Amerikai bérgyilkos harmatgyenge próbálkozás. Egy olyan filmre, ahol a teljes CIA kiképzés kimerül néhány erdei verekedésben, és ahol a főhős teljes jelleme abból áll, hogy terroristák kinyírták a menyasszonyát, ezért ő bosszút akar állni, csak akkor érdemes beülni, ha tényleg nagyon alacsonyra tudjuk letornázni az elvárásainkat. Kiherélt Jack Bauerünk (akit itt Mitch Rappnek hívnak) elszánt fejjel és kigyúrt felsőtesttel szaladgál a film játékidejének nagy részében egy atomfegyver után, miközben a „terroristák bombát készülnek robbantani”-féle akció-thrillerek összes létező kliséjét bemutatja, és két jelenetet leszámítva csupán ásításokat képes kicsalni a nézőből. A film elején látható kegyetlen terrortámadás, valamint egy látványos és irtózatosan nagy robbantás az, ami pár perc erejéig kiszakít minket a teljes apátiából, de ez édeskevés a közel kétórás játékidőhöz képest. Michael Keaton vicsorogva játszik, Taylor Kitsch pedig főgonoszként legalább annyira gyenge, mint amilyen jófiúként is lenni szokott. Kizárt, hogy egy ilyen indítás után ebből franchise-t rittyentsenek, hiába áll rendelkezésre vagy tucatnyi Rapp-regény.

voxmeter050

111 perc, amerikai

Amerikai bérgyilkos, 2.0 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 13 September 2017

Szólj hozzá!