Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 5 + 8    

A password will be emailed to you.

alibicom01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Alibi.com

2017.04.20. (Alibi.com) Néha minden pénzt megér egy alibi, amivel sikeresen leplezhetjük kettős életünket. Hála Augustinnek a lelkes és bevállalós üzlettársnak, Medhinek a fura új alkalmazottnak, Greg alibigyáros startupja óriási siker. És ki gondolna, hogy a cégnek hála, még álmai nőjét is megismeri. Egy gond van csak Flóval: utálja a hazugságot. Amikor kapcsolatuk komolyra fordul, akkor derül ki: Flo apja történetesen az alibi.com rendszeres megrendelője.

KRITIKA

Vannak azok a fajta szar viccek, amelyeken röhögünk. Nincs is ezzel semmi baj, de attól ezek még szar viccek…

Oblath Ádám

alibicom01Greg és kis csapata egy olyan ügynökséget működtet, ami hihető alibit szolgáltat bárki számára, akár a házasságtörést szeretné megúszni, akár csak nyugiban elmenne egy meccsre az asszony hisztije nélkül. Mindezt természetesen profi titkos ügynököket megszégyenítő kivitelezésben. Az üzlet virágzik, amikor is Greg megismerkedik élete szerelmével. Csakhogy kiderül, a nő apja az Alibi.com kuncsaftja, ráadásul épp a nejét csalja, amellett, hogy a csaj eleve érzékeny a hazugságokra.
Tulajdonképpen nem is annyira erőltetett az alapötlet, akár egy pofás kis tévedések vígjátéka is kerekedhetett volna a dologból. A készítők azonban inkább az olcsóbb poénok irányába vitték el a filmet. Ez alapjáraton még nem lenne baj, ám a rendező egész egyserűen nem képes a humort megfogni. Vannak itt kifejezetten ötletes klisécsavarok, kellemes kis humor, de akadnak fingós szintű poénok, valamint a Nagy durranásból ellesett parodisztikus jelenetek. Ezek viszont egy idő után kilökik egymást. A történet amúgy annyira paneles, hogy stílszerűen csupán alibiből van, de egyébként is, az egész addig olajozottam működő vérprofi cég a film közepétől elkezd amatőr szinten teljesíteni, ami valahol törvényszerű, mégis rettenetesen unalmas már. Egy egyszer végignézhető ártalmatlan film az Alibi.com, de abból a fajtából, amit szinte már akkor el is felejtünk, amikor még el sem hagytuk a mozitermet.

voxmeter050

 

90 perc, francia

Reviewed by Echte on 19 April 2017

Szólj hozzá!