Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 2    

A password will be emailed to you.

aholagonoszlakik01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ahol a gonosz lakik

2018.08.02. (El habitante) Ahhoz, hogy tartozásukat rendezhessék, a három nővér, Maria, Camila és Ana úgy döntenek, kirabolják az egykori szenátor villáját. Mikor már úgy tűnik, zsákmány nélkül kell elhagyniuk a házat, különös felfedezést tesznek az épület pincéjében. Megtalálják a házaspár kislányát, akit úgy tűnik, a szülők borzasztó körülmények között tartottak fogva. Miközben próbálják megmenteni a gyermeket, egyre kísértetiesebb dolgok nehezítik kijutásukat a házból.

KRITIKA

A mexikóiak keresztezték a Vaksötétet Az ördögűzővel. Ez lett belőle.

Tóth Csaba

aholagonoszlakik01Három lánytesó betör egy mexikói politikus fényűző villájába. Mivel nem találják a zsákmányt a széfben, elkapják és lekötözik a ház tulaját és feleségét, hogy kiszedjék belőlük a szajrét. A pincében azonban rátalálnak a párocska lányára leszíjazva és csontsoványra fogyva. Kiszabadítják, ám itt kezdődnek a bajok. A lány ugyanis nem azért volt ott, mert a szülei kínozták, hanem azért, hogy megvédjék a világot tőle…
A problémák ott kezdődnek Guillermo Amoedo filmjével, hogy az író/rendező nem fordít elég energiát a főszereplő lányok és az egymáshoz való viszonyuk kidolgozására. Érthetetlen motivációjú alakok hoznak érthetetlen döntéseket, és a film bevillanós flashback jelenetekkel próbál nekik némi mélységet adni, mindhiába. Már a film első fele (a betörés) is döcögős, de amint elérkezünk oda, hogy egy pap látogat a házba, hogy véghezvigyen egy ördögűzést, hirtelen elmerülünk a XXI. századi horrorklisék kínos tengerében, amit nézve végig azt éreztem, hogy mindezt láttam már sokkal hatásosabban elmesélve is. Az Ahol a gonosz lakik a zárójelenetben próbálja egy nagy – és tényleg meglepő – csavarral igazolni saját létjogosultságát, de ez már olyan, mint halottnak a csók. Kicsit olyan érzésem volt, hogy Amoedo az egész filmet ezért az egyetlen csavarért csinálta meg, de ez még bőven kevés egy élvezhető másfél órás horrorhoz.

voxmeter045

93 perc, mexikói

 

Reviewed by Echte on 01 August 2018

Szólj hozzá!