Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 3    

A password will be emailed to you.

aholagonoszlakik01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Ahol a gonosz lakik

2018.08.02. (El habitante) Ahhoz, hogy tartozásukat rendezhessék, a három nővér, Maria, Camila és Ana úgy döntenek, kirabolják az egykori szenátor villáját. Mikor már úgy tűnik, zsákmány nélkül kell elhagyniuk a házat, különös felfedezést tesznek az épület pincéjében. Megtalálják a házaspár kislányát, akit úgy tűnik, a szülők borzasztó körülmények között tartottak fogva. Miközben próbálják megmenteni a gyermeket, egyre kísértetiesebb dolgok nehezítik kijutásukat a házból.

KRITIKA

A mexikóiak keresztezték a Vaksötétet Az ördögűzővel. Ez lett belőle.

Tóth Csaba

aholagonoszlakik01Három lánytesó betör egy mexikói politikus fényűző villájába. Mivel nem találják a zsákmányt a széfben, elkapják és lekötözik a ház tulaját és feleségét, hogy kiszedjék belőlük a szajrét. A pincében azonban rátalálnak a párocska lányára leszíjazva és csontsoványra fogyva. Kiszabadítják, ám itt kezdődnek a bajok. A lány ugyanis nem azért volt ott, mert a szülei kínozták, hanem azért, hogy megvédjék a világot tőle…
A problémák ott kezdődnek Guillermo Amoedo filmjével, hogy az író/rendező nem fordít elég energiát a főszereplő lányok és az egymáshoz való viszonyuk kidolgozására. Érthetetlen motivációjú alakok hoznak érthetetlen döntéseket, és a film bevillanós flashback jelenetekkel próbál nekik némi mélységet adni, mindhiába. Már a film első fele (a betörés) is döcögős, de amint elérkezünk oda, hogy egy pap látogat a házba, hogy véghezvigyen egy ördögűzést, hirtelen elmerülünk a XXI. századi horrorklisék kínos tengerében, amit nézve végig azt éreztem, hogy mindezt láttam már sokkal hatásosabban elmesélve is. Az Ahol a gonosz lakik a zárójelenetben próbálja egy nagy – és tényleg meglepő – csavarral igazolni saját létjogosultságát, de ez már olyan, mint halottnak a csók. Kicsit olyan érzésem volt, hogy Amoedo az egész filmet ezért az egyetlen csavarért csinálta meg, de ez még bőven kevés egy élvezhető másfél órás horrorhoz.

voxmeter045

93 perc, mexikói

 

Ahol a gonosz lakik, 3.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 01 August 2018

Szólj hozzá!