Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 10    

A password will be emailed to you.

thebrothersgrimsby01
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)

Agyas és agyatlan

2016.03.03. (The Brothers Grimsby) Semmi kétség: a világ legjobb titkos ügynökeit a britek szállítják. Ott teremnek azok az elegáns, bátor és kiismerhetetlen férfiak, akik hanyag eleganciával és nyugodt mosollyal szállnak szembe a veszéllyel, és megküzdenek a világuralomra törő őrült ellenséggel.
De néha menekülniük kell. A cég egyik emberének (Mark Strong) egy bevetés során ráterelődött gyanú miatt ezúttal is le kell lépnie kollégái elől. Átmenetileg kénytelen réglátott, sörissza, szabadideje nagy részét futballhuliganizmussal töltő testvérénél (Sacha Baron Cohen) meghúzni magát, és ezek után már nem tud elszakadni tőle: muszáj együtt bujkálniuk. És erre a kínzásra, még a szuperkém sincs felkészülve…

 

KRITIKA

Sacha Baron Cohen eddig okosan használta a tapló, alpári humort. Eddig.

Soós Tamás

thebrothersgrimsby01A brit humoristát, akit elsősorban álruhában, Boratként, Brünoként, vagy Ali G-ként ismerhetünk, régóta kritizálják azért, hogy öncélúan vulgárisak a poénjai. Van is ebben valami, ha például A diktátor mobilkeresős jelenetére gondolunk, de még így is könnyű volt megvédeni Cohent, hiszen általában gondosan kitervelt polgárpukkasztási céllal feszegette a jóízlés határait. Az emberekben rejlő homofóbot, rasszistát, vagy épp idiótát provokálta – ezzel a mutatványával lett híres, ezért szerettük meg, és ezért lehetett örülni, hogy a mostani Oscar-díjátadón újra felbukkant Ali G-ként. Új filmjében viszont már nincs semmi mögöttes gondolat: itt a herenyalogatós és seggberakós poénok pont azok, aminek látszanak. Sacha együgyű futballhuligánt játszik, akit gyerekkorában elszakítottak a testvérétől, és csak huszonpár évvel később találkoznak, amikor a kisöccsi már MI6-es titkosügynökként dolgozik. A balga Sacha persze elrontja a tesó (Mark Strong) akcióját, így együtt kell menekülniük a gyilkosok előtt. Ez sajnos nem több egy C-kategóriás kémsztorinál, amit sokszor látott klisékből ollóztak össze, és bár egy focivébé körül forog a film, valamiért jó focis poénokat sem írtak bele. Ami azt illeti, összesen kétféle „poén” van a filmben: az egyikben a focihuligán agyi kapacitásait, a másikban az ánuszát inzultálják. Sacha ráadásul túltolja a poénokat: olyan itt, mint a kisgyerek, aki ötször is elmondja a viccét, hátha akkor nevetnek rajta. Louis Leterrier-nek jár a kalaplengetés a videojátékszerű és szemzsibbasztóan gyors akciójelenetek miatt, amik a Hardcore Henryt előlegezik meg. A viccek viszont, egy-két kivételtől eltekintve, amikor megvillan Cohen zsenije, fárasztóan alpáriak – és agyatlanok.

voxmeter045

Az Agyas és agyatlan a Magyar Filmadatbázisban!

83 perc, brit-amerikai

Agyas és agyatlan, 3.5 out of 5 based on 2 ratings
Reviewed by Echte on 02 March 2016

Szólj hozzá!