Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 7    

A password will be emailed to you.

Vault_CB_05292016_00115.ARW
Our Rating
Your Rating
VN:F [1.9.3_1094]
Rating: 2.0/5 (1 vote cast)

A széf

2017.12.07. (The Vault) Vee és Leah, a két nővér elidegenedett egymástól. A két fiatal nő mégis összefog, amikor a testvérük, Michael nagy bajba kerül, mert felgyújtotta a híres-hírhedt gengszter egyik raktárépületét. Pénzzel válthatják meg az életét, ezért arra kényszerülnek, hogy bankot raboljanak. De ez nem egy szokványos bankrablás. Az akció kezdetben a tervek szerint alakul, amikor azonban kinyitják a pincében lévő régi páncélszekrényt, megdöbbentő dologgal kell szembenézniük. Magát a gonoszt szabadították ki.

KRITIKA

Simán el tudom képzelni, hogy papíron remek ötletnek tűnt Dan Bush író-rendező filmterve.

Csákvári Géza

Vault_CB_05292016_00115.ARWAdott egy csapat izgága, már-már amatőr bankrabló, akik arra készülnek, hogy kirámolják a sarki pénzintézetet. Az ott talált zsákmány azonban kevés, ám ahelyett, hogy lelépnének azzal, ami van, elfogadják egy bajuszos fickó javaslatát, hogy menjenek le a pincébe (!), a régi széfhez (!), mert ott van a nagy zsozsó (!). A pincében azonban – amelyről hús-vér ember nem gondolná, hogy egy bank alatt van – nem az vár a rablókra, amire számítottak, hanem pár szellem. Méghozzá a gyilkos hajlamúakból. Szóval az alkotói szándék a heist movie és a horror műfajainak az ötvözése volt, de sajnos a gyártás során egy-két apróság félrecsúszott: mert az előbbi unalmasra, az utóbbi pedig nevetségesre sikerült.
Nagy kár, mert elvétve vannak a filmnek erényei: például az egyik bankrablót alakító Francesca Eastwood, aki egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, és bizonyítja, hogy nagyobb dolgokra hivatott ő, mint egy elfuserált B-film. Ám bármennyire is tehetséges, az alulírt karakterrel és a dilettáns rendezéssel nem tudott mit kezdeni. Mindazonáltal az a tény, hogy nem csak ő hozott vitatható, esetleg karrierformáló döntést, mi sem bizonyít jobban, hogy a korábban említett, egészen jelentéktelen bajszos fickót James Franco alakítja. Amikor épp jut neki vászonidő, aggodalmaskodó fejjel nézi az eseményeket. És akkor itt elkezdhetünk elemezgetni, hogy mi járhatott a fejében. Például az, hogy „mit keresek ebben a katasztrofális szituációban, mint A széf című film forgatása”?

voxmeter035

91 perc, amerikai

A széf, 2.0 out of 5 based on 1 rating
Reviewed by Echte on 06 December 2017

Szólj hozzá!